Facebook, kendi sanal asistanını üretecek

Facebook, Intel ile işbirliği anlaşması yaparak kendi sanal asistanına kavuşmayı amaçlıyor. Mark Zuckerbeg'in Facebook'u yeni geliştirilecek yapay zeka çipiyle sınıfının lideri bir sanal asistanla girmek istiyor.

Giriş Tarihi: 20.02.2019 17:17 Güncelleme Tarihi: 20.02.2019 17:17
Facebook, modern insanın son dönemdeki favori teknolojisi sanal asistan pazarına girmeye karar verdi. Facebook, Intel ile işbirliği yaparak kendi sanal asistanına kavuşacak.

Zuckerberg'in Facebook'u, daha özelleştirilmiş ve daha güçlü bir yapay zeka çipine sahip bir sanal asistan geliştirmeyi hedefliyor. Bu çip sayesinde şirket, eş zamanlı olarak donanım departmanının da gelişmesini amaçlıyor. Facebook'un Baş Yapay Zeka Bilimcisi Yann LeCun, "Altına bakılmamış bir taş varsa üstünde çalışacağız." açıklamasını yaptı. Yeni nesil gelişmiş yapay zeka çipi sayesinde Facebook, içerik kontrolü konusunda da sınıf atlayacak. Bu sayede zararlı içeriklerin tespiti ve silinmesi kolaylaşacak.Facebook'un bir önceki asistanı M, Messenger uygulamasına entegre edilmişti. M, yazı tabanlı bir asistandı ve yapay zeka ile birlikte insan gücüne ihityaç duyuyordu.



Mark Zuckerberg'in Facebook'u, kendi sanal asistanına sahip Google, Apple, Amazon, IBM gibi şirketlerin arasına girecek.

BİZE ULAŞIN