Dünyanın en değerli halka açık şirketi: Amazon

Jeff Bezos'un e-ticaret ve teknoloji devi Amazon'u, Bill Gates'in Microsoft’unu geriden bırakarak dünyanın en değerli halka açık şirketi oldu.

Giriş Tarihi: 08.01.2019 15:49 Güncelleme Tarihi: 08.01.2019 17:48
E-ticaret ve teknoloji devi Amazon, her geçen gün yatırımlarını ve değerini artırarak yoluna devam ediyor. Dünyanın en zengin insanı unvanına sahip Jeff Bezos'un Amazon'u, Microsoft'u geride bırakarak adının başında yeni bir ünvanla anılmaya hak kazandı. Evet, karşınızda 'Dünyanın en değerli halka açık şirketi': Amazon!



Amazon

Amazon, değerini bu yıl içinde yüzde 20 artırarak bir trilyon dolara çıkabileceği öngörüyor. Pivotal Research Group'un öngörüsüne göre, şirket hisselerine gelen alımlar desteklendi ve yılbaşı öncesinde satışları artan Amazon'un piyasa değeri 793 milyar dolar seviyelerine ulaştı. Microsoft, 28 Kasım'dan bu yana 785 milyar dolarlık piyasa değerliyle dünyanın en değerli şirketi olarak kabul görüyordu.



Bill Gates, Microsoft

Microsoft, son sekiz yıldır dünyanın en değerli şirketi olan Apple'ı 28 Kasım itibariyle geride bırakmıştı. Güncel sıralamaya göre, ikinci sırada Microsoft, üçüncü sırada Gogole'ın çatı şirketi Alphabet yer alıyor. Apple ise değeri 694 milyar dolara düşmesiyle birlikte sıralamada hayli geriledi. Bu düşüşün sebebi olarak, yeni iPhone satışlarının beklenen seviyelerina ltında kalması olarak gösteriliyor.



Tim Cook, Apple

BİZE ULAŞIN