Facebook güvenliği sağlayamıyor

Facebook, 50 milyon kullanıcıyı ilgilendiren bir güvenlik ihlalini açıkladı. Sosyal ağ güven konusunda her gün yeni bir skandalla gündeme geliyor.

Giriş Tarihi: 29.09.2018 13:22 Güncelleme Tarihi: 29.09.2018 17:28
Facebook yeniden bir skandalla kullanıcılarının başını ağrıtmaya hazırlanıyor. Sosyal ağ, yaklaşık 50 milyon kullanıcısının hesabının güvenlik ihlali nedeniyle etkilenmiş olabileceğini açıkladı. Siber saldırganların kullanıcı profillerini ele geçirmesine izin veren bir güvenlik ihlalini fark eden Facebook, basın açıklaması yaptı.

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'ün basın açıklamasında güvenlik ihlalinin ciddi bir sorun olduğunu ve bununla ilgili önlemler aldıklarını duyurdu. Zuckerberg, "Saldırganların belirlenmesine yardımcı olmak için kanun uygulayıcılarla temasa geçtik" dedi. Facebook Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Guy Rosen, sorunun 'View As' özelliği içinde oluştuğunu belirtti. Rosen, sorunun kullanıcıların kendi profillerinin diğer kullanıcıların bakış açısından neye benzediğini görmesini sağlayan kısımda oluşan güvenlik açığı sebebiyle olduğunu da ekledi. Facebook, saldırganlara karşı hesapların otomatik girişini sıfırlayarak kısa vadede önlem almaya karar verdi.
BİZE ULAŞIN