Asus Zenbook Flip 14

Işığı her açıdan yansıtan kasasıyla şık bir görünüm sunan Asus Zenbook Flip 14 güçlü işlemcisi, rakiplerinden farklı olarak ince kasasına sığdırdığı harici ekran kartı, 360 derece dönebilen dokunmatik ekranı ve daha birçok özelliği ile her durumda yanınızda olmaya aday.

Giriş Tarihi: 19.09.2018 10:37 Güncelleme Tarihi: 19.09.2018 10:38

YAZI KAAN SANCAR
PRODÜKSİYON SAMET GÜNÜÇ
FOTOĞRAF DENİZ DOĞAN

Çoğu zaman yeniliğin peşinden koşsak da kimilerimiz için bilgisayar söz konusunu olduğunda geleneksel tasarımlar her zaman bir adım önde oluyor. Asus Zenbook Flip 14 de tasarım konusunda bu gelenekselliği devam ettiren modellerden biri. Tabii, bu cihaza sadece uzaktan baktığınızda geçerli; çünkü Zenbook Flip 14 özünde oldukça yenilikçi özellikler barındıran bir model. Bunlardan ilki de 360 derecede dönebilen menteşeli dokunmatik ekran.

Farklı açılardan aldığı ışığı farklı şekillerde yansıtan alüminyum kasasında Full HD çözünürlüğe sahip 14 inçlik 360 derece dönebilen dokunmatik bir ekrana barındıran model, bu ekranı birçok farklı açıda kullanma seçeneği sunuyor. Bu noktada, gündelik internet gezintilerinden çizime, multimedya tüketiminden çizime farklı açılarda farklı işlemler için kullanılabilen cihaz, kullanıcı deneyimimim de gözlemlediğim üzere özellikle tablet modunda oldukça işlevsel bir kullanım vadediyor. Cihazın kapladığı alan ise aynı ekran boyutuna sahip cihazlara oranla daha küçük ve 1,4kg'lık ağırlığıyla da kolaylıkla taşınabiliyor. Stylus kalemi sayesinde dilendiğinde çizim ve not alma işlemlerinde de oldukça rahat kullanılabilen Zenbook Flip 14'ün ekranının görüş açıları da oldukça başarılı; neredeyse tam olarak yandan baksanız bile ekranı görebiliyorsunuz.

BİZE ULAŞIN