Elon Musk x SpaceX: Mars hayali

Elon Musk ve SpaceX, Mars'ta kolonileşmenin yol haritasını açıkladı.

Giriş Tarihi: 12.09.2018 17:24 Güncelleme Tarihi: 12.09.2018 17:57

SpaceX ve Elon Musk'ın insanlığı Mars'a taşıyacak dev bir uzay gemisi hayali için çalışmalar başladı. BFR ismiyle anılan bu uzay aracı, SpaceX merkezlerinde bu hayal uğruna geliştirilmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra SpaceX başkanı Gwynne Shotwell, 2019'un sonlarına doğru testlere başlayabilecekleri haberini vererek meraklılarını heyecanlandırdı.

SpaceX'in yenilenmiş tasarımıyla ilk kez geçtiğimiz yıl tanıtılan BFR, veya Musk'ın ifadeleriyle "Gezegenlerarası Taşıma Sistemi", bir itici roket ve bir de "uzay gemisi" olacak şekilde iki bölümden oluşuyor. Tam 106 metre uzunluğa ve 9 metrelik genişliğe sahip olan SpaceX'in dev koloni taşıyıcısı, ihtiyaç duyduğu gücü ise şirketin yeni nesil roket motoru Raptor'dan alıyor.



DARPA D60 konferansında konuşan SpaceX baş işletme görevlisi Gwynne Shotwell,"BFR'ın ilk kısa uçuş testlerine 2019'un sonlarına başlayabileceğimizi düşünüyoruz. Sonrasında 2020 yılı gibi de yörüngeye çıkabilecek seviyeye geleceğiz." sözlerine yer verdi

Shotwell'in bahsettiği bu "kısa uçuş" testleri roketin yalnızca birkaç kilometre yüksekliğe kadar havalanıp geri dönmesinden oluşuyor. SpaceX, buna benzer uçuş testlerini Falcon 9'un iniş kabiliyetlerini test etme amacıyla tasarlanan Grasshopper roketi üzerinde de gerçekleştirmişti. Musk ve özel uzay şirketinin hedefi 2022'de insansız ve 2025'de ise insanlı iki sefer düzenlemek. Mavi gezegenden taşınmaya az kaldı.

BİZE ULAŞIN