Twitter: Siber zorba mücadelesi

Twitter, sosyal medyada yaşanan taciz ve nefret söylemlerini önlemek için çevrimiçi güvenlik şirketi Smyte'ı satın aldı.

Giriş Tarihi: 22.06.2018 10:39 Güncelleme Tarihi: 22.06.2018 10:46
Sosyal medya platformları; nefret söylemleri, taciz ve siber zorbalık gibi sık rastladığımız olumsuzlukları bünyesinde bulunduruyor. Twitter, kendi mecrasında bu tarzda olumsuzlukları önlemek için spam ve çevrimiçi kötüye kullanım konnusunda deneyimli Smyte'ı satın aldı.

Ülkemiz kullanıcıları arasında da sıkça gördüğümüz sosyal medya üzerinden taciz, nefret söylemi ve siber zorbalık ile mücadele devam ederken platformlar kendi yöntemlerini geliştirmeye çalışıyor. Bu konuda en şiddetli tartışmaların yaşandığı mikroblog sitesi Twitter, bu olumsuzluklarla mücadele adına güvenlik şirketi satın almayı kararlaştırdı.

Twitter yazılı bir açıklama yaparak çevrim içi güvenlik şirketi Smyte'ı bünyesine katarak önemli bir adım atmış oldu. Yapılan açıklamada, Smyte ekibinin teknoloji ve şirket misyonunun, Twitter'daki sohbetin sağlığını iyileştirme konusundaki odaklarıyla uyumlu olduğu ve bu hamlenin devam eden çalışmalar için güçlü bir yardımı olacağına inandıkları belirtildi.
BİZE ULAŞIN