NASA'nın göktaşı imha planı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) gezegenimizi astreoid'lerden korumak için geliştirdiği yeni yol haritasını belirledi.

Giriş Tarihi: 22.06.2018 11:48 Güncelleme Tarihi: 22.06.2018 11:48
Hollywood filmlerinin en popüler konularından biri olan gezegenimize gök taşı çarpmasına karşın Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) harekete geçti. NASA, gök taşı tehlikelerine nasıl karşı koyacağımızı açıklayan yol haritasını duyurdu. NASA'nın yeni yol haritası pek çok devlet kuruluşunun ortak çalışmasını ön görüyor.

1- Gök taşlarının takibe alınmasına yönelik teknolojilerin geliştirilmesi. NASA, 1990'lı yıllardan bu yana gök cisimlerini takip eden NASA, hem yeryüzünde, hem de yörüngede güçlü teleskopların kurulması öngörülüyor.

2- Çarpışmaların etkilerini tahmin edip modele dökecek programların geliştirilecek. Bu kapsamda tüm kurumlara veri gönderecek bu programlar, eş zamanlı bilgi akışı sağlayacak.

3- Çarpışmanın yaşanmaması için gök taşlarını durdurmak olacak. Bu amaçla gök taşlarıyla çarpışıp yok edecek veya rotalarını değiştirecek.

4- Ulusların birbirleriyle etkileşim içerisine girmesini ve gök taşına karşı tüm gezegenin birlikte çalışması hedeflenecek.

5- Tüm bu adımların hiçbiri başarılamazsa veya bu adımları uygulamaya zaman kalmamışsa insanların tahliye edilmesine veya korunmasına yönelik.
BİZE ULAŞIN