Uzaylıları yok edebilir miyiz?

Rus fizikçi Alexander Berezin, uzaylılarla karşılaşmamamızı rahatsız edici bir teoriyle açıklıyor. Ona göre, yıldızlararası seyahat ve kolonileşme yeteneğine sahip her medeniyet, diğer medeniyetleri yok edecek.

Giriş Tarihi: 08.06.2018 10:03
Evrende henüz varlığını bilmediğimiz farklı yaşam formları bulunuyor mu sorularına cevap ararken uzayın derinliklerini keşfetmeye de devam ediyoruz. Resmi açıklamalara göre henüz uzaylı bir yaşamına dnek gelmedik. Dünya toplumunun önemli bir bölümü ise yabancı yaşamların var olduğunu, onlarla temas kurulduğunu fakat hükumetlerin bunu vatandaşlardan gizlediğini düşünüyor. Ulusal Elektronik Teknolojileri Araştırma Üniversitesi'nde bir fizikçi olan Rus Alexander Berezin, neden hala uzaylı bir yaşam formu ile karşılaşmadığımız soruna cevap olabilecek bir teori sundu. Berezin'e göre yıldızlararası kolonileşme teknolojisine ulaşan medeniyetler, diğer medeniyetleri kaçınılmaz olarak yok edecektir.

Berezin bu teorisini bina inşa etmek için karınca yuvalarını ve dolayısı ile karıncaları yok eden insanlarla örneklendiriyor. Yüksek teknoloji sahibi medeniyetler, kendilerine göre karınca sayılabilecek medeniyetleri yeni koloniler kurmak ya da kaynaklarını ele geçirmek için yok edecekler. Berezin'e göre insanoğlunun uzaylılarla karşılaşmamasının daha da önemlisi yok olmamasının en önemli nedeni 'karınca' olma evresinden çoktan çıkmış olması. Eğer Berezin'in teorisi doğruysa insanoğlu, gelecekte sayısız uzaylı medeniyetinin sonunu getirebilir. Yakında Mars'a koloni kurabileceğimizi de yeniden hatırlatalım.

BİZE ULAŞIN