Bir yapay zeka stratejisi

Fransa Başbakanı Emmanuel Macron, ABD ziyareti sırasında yapay zeka ile ilgili stratejilerini lider olma yönünde olduğunu belirtmişti. ABD vatandaşları da kendi ülkelerinden aynısını bekliyor

Giriş Tarihi: 21.05.2018 09:42
Geçtiğimiz yıllarda Çin ve Avrupa Birliği'nden yapılan benzer açıklamalara şahit olan ABD'li vatandaşlar, kendi ülkelerinin geleceği açısından bir yapay zeka politikası benimsenmesi gerektiğini düşünüyorlar. Fransa hükümeti "Anlamlı yapay zeka için" başlığıyla 147 sayfalık bir rapor yayınlamıştı. Bu raporda dünyaca ünlü matematikçi Cédric Villani'nin de imzası bulunuyor.

Raporda Fransız hükümeti, yapay zekaların iş dünyası üzerindeki etkisini tahmin ediyor ve vatandaşlarının lehine olabilecek şekilde değişimlerin gerçekleşmesini hedefliyor. Macron konuyla ilgili "Bence yapay zeka, tüm iş kollarını değiştirecek ve bir sonraki adımda sorunlar olacaktır. Bu sebeple değişimin bir parçası olmak istiyorum, aksi takdirde ülkemde iş dünyasının bozulmasına sebep olacağım" sözlerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları ise ülkelerinde birçok yapay zeka gelişimi gösterilmesine rağmen hükümet tarafından ilginin düşük olmasına tepkili yaklaşıyor. Halk, süper güç olarak kalmayı istiyorlarsa yapay zeka gerçeğini göz ardı edemeyeceklerini belirtirken ve Trump'tan bu konuda bir hamle bekliyorlar.
BİZE ULAŞIN