Dünyayı teğet geçti: 2010 WC9

Saniyede 12 kilometre hızla uzay boşluğunda ilerleyen asteroid Gezegenimizin 202 bin kilometre yakınından geçerek uzay boşluğundaki yoluna devam etti.

Giriş Tarihi: 16.05.2018 16:15
'2010 WC9' adı verilen asteroid gezegenimizin 202 bin kilometre yakınından geçti ve uzay boşluğundaki yoluna devam etti. Uzayın büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda 2010 WC9 asteroidi Dünya'ya yakınlığı oldukça tehlikeli olarak adlandırılıyor. New York'un simgelerinden olan Özgürlük Anıtı büyüklüğünde asteroid bir kente düşmesi durumunda olası bir felaket yaşanması işten bile değildi.

NASA'ya göre Dünya bir asteroid çarpmasına ne kadar hazırlıklı? Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi, NASA'ya göre, böylesi bir durumda geleceğimiz pek parlak değil. Gezegenimizin gök taşı çarpmasına karşı hazır olmadığı uyarısında bulunan NASA çalışanı Dr Joseph Nuth, American Geophysical Union'ın toplantısında yaptığı konuşmada sürpriz bir asteroide müdahale edecek sürenin olmayabileceğinin altını çizmişti. En büyük sorunun insanlığı böyle bir durumda ne yapacağına dair kesin bir yol haritasının bulunmaması olduğunu belirten Nuth, bu denli bir riskin her an gerçekleşebileceğinin altını çizmiş ve tavsiyede bulunmuştu. Nuth'a göre, bu riski ortadan kaldırmanın en garanti yolu uzaya tek görevi gezegenimize çarpması muhtemel asteroidleri inceleyecek bir araç göndermek. Nuth'a göre, bu riski ortadan kaldırmanın en garanti yolu uzaya tek görevi gezegenimize çarpması muhtemel asteroidleri inceleyecek bir araç göndermek.

BİZE ULAŞIN