Uçan taksi hazır değil

Uber'in uçan taksisi, 2020'de gökyüzündeki yerini alacaktı fakat eksikleri sebebiyle Amerika Federal Havacılık Kurulu (FAA) engeline takıldı.

Giriş Tarihi: 14.05.2018 16:15 Güncelleme Tarihi: 14.05.2018 16:15
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile ABD'deki şehirlerin semalarında uçan taksi için keşif yapılması konusunda anlaşma imzalayan Uber'in projesi Federal Havacılık Kurulu'nun engeline takıldı.

NASA'dan yapılan açıklamada, Uber ile uçan taksi için keşif yapılması konusunda anlaşıldığı ve NASA'nın, dağıtım amacıyla kullanılan insansız hava araçlarını (İHA) da içeren "şehir hava devinim" araçları için simülasyonlara başlayacağı belirtilmişti. Amerika Federal Havacılık Kurulu (FAA), Uber'in bu projesi için hedef gösterilen vaktin hazırlık için yetersiz olduğunu ve projenin henüz çok fazla eksiği olduğunu düşünüyor.

FAA'nın açıklaması sonrasında, 2020 yılında ilk uçuşlarına başlaması planlanan uçan taksi projesinin ertelenmesine bekleniyor. Uber konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmazken, uçan otomobil için son birkaç yıldır olduğu gibi ciddi çalışmalar ve yatırımlar yapmaya devam ediyor. Uber ve NASA, uçan otomobillerin trafik güvenliğini sağlayacak bir kontrol merkezi projesi üzerinde de çalışmalar yürütüyor. Şirketten yapılan açıklamada Uber'in 2020'ye kadar Dallas ve Dubai'de uçan arabalar ile hizmet vermeye başlayacağı bilgisine yer verilmişti.

BİZE ULAŞIN