Mobil uygulama ile astronot olmak

Space Nation Navigator adlı mobil uygulama, 6 aylık bir süreçte puan sıralamasında üst sırada olan kişileri önce İzlanda'ya, sonra da aralarından birini uzaya gönderilecek.

Giriş Tarihi: 14.05.2018 14:14
Özel uzay turizmi gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. Space Nation adlı Finlandiyalı bir uzay turizmi girişimi, NASA ile birlikte geliştirdiği Space Nation Navigator adlı bir mobil uygulama yayınladı. Uygulama, ilk astronot eğitim uygulaması özelliğini taşıyor. Gelecekteki uzay turistlerini; oyunlar, eğlenceli ama zorlayıcı testler ve çeşitli egzersizlerle yarıştıran uygulamada 'vücut', 'zihin' ve 'sosyal' adlı farklı kategoriler bulunuyor. Bu testlerde pek çok hayatta kalma becerisine ait bilgileriniz puanlandırılıyor. Ayrıca uygulama, telefonunuzdaki 'sağlık' uygulamalarına da bağlanarak daha farklı egzersizler yapma imkânı da sunuyor.

NASA tarafından yayınlanacağı bir yıl önce duyurulmuş olan bu uygulamada, yüksek skor elde etme durumunda kazanabileceğiniz büyük ödüller var. Örneğin yeterince puan alırsanız, İzlanda'ya bir seyahat de içeren bir antrenman programına katılma hakkı elde edebiliyor ve yanınızda üç arkadaşınızı daha götürme hakkı kazanıyorsunuz. Önümüzdeki iki sene içerisindeyse, uluslararası çapta bir yarışmaya katılacak olan yüksek puanlı kişiler arasından birisi, uzaya gönderilecek.
BİZE ULAŞIN