HomePod hayal kırıklığına mı uğradı?

Teknoloji devi Apple geçtiğimiz haftalarda yeni ürünü olan HomePod'u kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Yayınlanan yeni bir rapor Apple'ın akıllı hoparlörü hakkındaki bir takım detayları ortaya koydu.

Giriş Tarihi: 16.04.2018 09:56

Teknoloji devi Apple gün geçtikçe büyüyen akıllı hoparlör pazarına HomePod ile gösterişli bir giriş yaptı. WWDC 2017'de tanıtılan cihaz, beklenenden biraz daha geç satışa çıktı. Yayınlanan rapora göre kullanıcılar HomePod'a beklenen ilgiyi göstermedi.

NEDENİ FİYAT MI?

2018'in başından bu yana satılan akıllı hoparlörler listelendi. Birinci sırada %73'lık pazar payıyla Amazon Echo yer alırken, ikinci sırada ise %14'le Google bulunuyor. Üçüncü sırada da Apple HomePod var. Apple'ın pazar payı %10 olarak açıklandı.

Mevcut HomePod'un fiyatı 349 dolar. Bununla birlikte Amazon Echo 100 dolar, Google Home ise 129 dolar fiyat etiketine sahip. Uzmanlar HomePod'un rakiplerine göre daha pahalı olmasından ve sadece Apple ekosistemiyle çalışmasından dolayı beklentilerin altında kaldığını ileri sürüyor.

Bununla birlikte bazı analistler Apple'ın Google ve Amazon'la sıkı rekabete girmek için "ucuz fiyatlı HomePod mini" modelini çıkaracağını öngörüyor.

BİZE ULAŞIN