Elon Musk ve yeni gelecek

Elon Musk, geleceği şekilllendirmek için 3 çılgın proje üzerinde çalışıyor.

Giriş Tarihi: 14.04.2018 11:15
Elon Musk'un roket şirketi SpaceX'in, yatırımlarında yaklaşık 500 milyon dolarlık bir artış bekleniyor. Toplamda 9 milyar dolarlık fonu hesaba katıldığında ve yaklaşık 2,2 milyar dolarlık bir paya sahip olduğunu gösteren veriler, SpaceX'in şu an 27.5 milyar dolar civarında bir paraya sahip olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, ilk kez halka arz edilene kadar veya özel satış gerçekleşene kadar şirketin piyasa değerini tam olarak öğrenemeyeceğiz.



SpaceX'in başkanı ve CEO'su Musk ve Gwynne Shotwell'in son açıklamalarına göre, şirketin gelecek için üç büyük hedefi var:

Starlink

SpaceX'in en büyük girişimlerinden biri 'Starlink' olarak belirlenmiş durumda. ABD Federal İletişim İnisiyatifi tarafından onaylandığına göre bu hizmet, dünyayı 12.000 internet sağlayıcılı uydu ile çevreleyecek ve internet hizmeti sunacak. Musk, bu tür bir internet sistemini özellikle internete parası yetmeyen ya da kullanamayacak durumda olanlar için kurmayı amaçlıyor. Projeyle ilgili paylaştığı tweet ise şöyle: "Eğer sistemimiz başarılı olursa, Starlink en az ücretle hizmet verecek."

Big Falcon

SpaceX 2002'deki kuruluşundan bu yana, pahalı ve devletler elinde olan uzay endüstrisinin dengelerini değiştirdi. Musk, yakın zamanda da 'yeni uzay yarışı' çağrısında bulunmuştu. 6 Şubat'ta, SpaceX, dünyanın en güçlü operasyon roketi olan Falcon Heavy'i başlattıktan hemen sonra Musk, şirketin mühendislik kaynaklarının çoğunun BFR ismi verilen bir sisteme aktarıldığını söyledi. Big Falcon Rocket, Mars'a doğru 100 kişi ve 150 tona kadar yük taşıyabiliyor ayrıca, 348 metrelik bir yeniden kullanılabilir fırlatma sistemine sahip. Musk bu sistemle, en düşük maliyetle tekrar kullanılabilir bir jet uçağı gibi kullanılmasını sağlayacak.

Dünya'nın En Hızlı Ulaşım Sistemi

Elon Musk: "Eğer bu tür bir teknolojiyi Ay'a ve Mars'a gitmek için yapıyorsak, o zaman neden Dünya'daki başka bir yere seyahat etmek için kullanmıyoruz?" diyor. Bir SpaceX videosuna göre, yolcular sadece 25 dakika içinde Los Angeles'tan, New York'a, 27 dakika içinde Bangkok'a, 29 dakikada Londra'ya, 40 dakikada Delhi'ye ve San Francisco'ya uçabilirler. Shotwell, TED 2018'de bu sistemin on yıl içinde müşteri alımına hazır olabileceğini söyledi.



Elon Musk dosyası için lütfen tıklayınız!



Yakın Geleceğin Kahramanı

"İş adamı, yatırımcı, mühendis, mucit… Aklı herkesten farklı çalışan biri… Astronot olmadan uzayı, doğal kaynaklar yok olmadan temiz enerjiyi, internetin ilk dönemlerinde dijitalleşmeyi keşfeden bir adam... O, fantastik geleceği arıyor ve işler şimdilik yolunda gidiyor."

BİZE ULAŞIN