Musk, gözünü rekora dikti

Elon Musk, bilim dünyası tarafından 'beşinci ulaşım şekli' olarak ifade edilen en son teknoloji 'Hyperloop' için yeni bir rekor hedefi belirledi. Ses hızının yarısına ulaşması mümkün mü?

Giriş Tarihi: 12.04.2018 10:43
Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, şüphesiz teknoloji dünyasının son yıllarda en çok popüler ismi. Musk'ın bu popülaritesinin arkasında yatan ana neden ise çılgın projeleri.

Elon Musk, yeni hedefi de diğer projeleri gibi ilginç olarak nitelendirliyor. ABD'li iş insanı Musk, bilim dünyası tarafından 'beşinci ulaşım şekli' olarak ifade edilen en son teknoloji 'Hyperloop' için yeni bir rekor hedefi belirledi. Musk, kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Hyperloop kapsülüyle birlikte ses hızının yarısına ulaşmak istediğini belirtti.

Musk yaptığı açıklama: "Yenilenmiş SpaceX / Tesla Hyperloop podu için hız testi yakında. Yaklaşık 1.2km içinde ses hızının yarısına ulaşıp frenlemeye çalışacak." "Bu, kısa bir mesafe için çok uçuk bir hedef. Bu yüzden kolayca parçalanmış metal yığınına dönüşebilir. Ama her iki ihtimal de heyecan verici."
BİZE ULAŞIN