NASA güneşe gidiyor

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) Güneş'in atmosferine Parker Solar Probe isimli uzya aracını gönderecek.

Giriş Tarihi: 07.04.2018 10:30 Güncelleme Tarihi: 07.04.2018 10:31
NASA'nın Laurel Labaratuvarı'nda tasarlanan Parker Solar Probe, Güneş'e en fazla yaklaşan uzay aracı olacak. NASA, 31 Temmuz'da Güneş'in atmosferine göndereceği uzay aracı Parker Solar Probe'un son hazırlıklarını tamamladı. Aracın 2024 yılında Güneş'e 7 milyon kilometre mesafeye kadar yaklaşması bekleniyor.

Otomobil boyutundaki uzay aracı NASA tarafından geçtiğimiz aylarda tanıtılmıştı. Parker Solar Probe adlı uzay sondası aracılığıyla gönüllülerin isimlerini de Güneş'e göndereceki. İnternet üzerinden ücretsiz başvuranların isimlerinin uzay aracındaki bir mikro çip aracılığıyla Güneş'e gönderileceği belirtildi. "Hottest Ticket" isimli projeye katılımlar, 27 Nisan 2018 tarihinde sona erecek. Güneş'in dış çeperinin iç kesimlerden neden yüzlerce kat daha sıcak olduğu ise hâlâ gizemini koruyor. En fazla 1371 derecelik sıcaklığa dayanıklılık sağlayabilmesi için karbon kompozit ısı kalkanı ile donatılan uzay aracı güneşin atmosferi olarak bilinen taç küreyi inceleyecek ve nasıl ısı sağladığına ilişkin veri toplayacak.



Güneş'e 7 milyon km uzaklıkta tur atabilecek. 140 milyon km uzaklıktan Dünya'daki bilim insanlarına bilgi gönderebilecek. Uzay aracı adını Güneş'in plazma parçacıklarını bir rüzgar gibi uzaya saçtığı teorisini 1958'de geliştiren Eugene Parker'dan alıyor. Bu adım NASA açısından bir ilk. Zira NASA ilk defa bir uzay aracına hayatta olan bir bilim insanının ismini verdi.

BİZE ULAŞIN