Yapay zekayı yenebilir miyiz?

Yapay zekanın insanlığı saf dışı ederek gezegenimize hakim olacağı iddiası daha önce farklı platformlarda defalarca dile getiren Elon Musk, girişeceğimiz bir mücadelede kurtulma şansımızın çok az olduğunu dile getirdi.

Giriş Tarihi: 06.04.2018 16:07
Elon Musk, yapay zekanın 'ölümsüz diktatör'e dönüşebileceğini iddia etti. 'Do You Trust This Computer' adlı bir belgeselde bu iddiasını farklı bir şekilde yeniden dile getirdi. Musk, otoriter rejimler tarafından yaratılan yapay zekanın insanoğlunun karşılaşacağı en büyük tehdit olacağını öne sürdü. Musk'a göre, insan eli ile yaratılmış yapay zeka, insanlığın üzerinde egemenlik kuracak.

Şansımız sadece yüzde 10

Söz konusu belgeselde Musk, bu tehdide şu sözler ile dikkat çekiyor: "Asla kaçamayacağımız ölümsüz bir diktatörü kendi ellerimiz ile yaratabiliriz" Musk, yapay zeka ile insan arasında yaşanacak bir güç mücadelesinde kazanan taraf olmamızın oranını da açıklamayı ihmal etmedi. Musk, süper yapay zekaya karşı girişilecek mücadelede insanlığın kurtulma şansı sadece yüzde 10 olarak öngörüyor. Yapay zekanın insanlığın geleceğine yönelik en büyük tehdit olduğunu farklı platformlarda dile getiren Musk, bu nedenle bu belgesele de sponsor oldu ve YouTube'da ücretsiz olarak yayınlanmasını sağladı.
BİZE ULAŞIN