Elon Musk onayı aldı

ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC), Dünya yörüngesinde konumlanacak uyduların geniş bant internet sağlamasını onayladığını haberini duyurdu.

Giriş Tarihi: 31.03.2018 12:19
ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC), Dünya yörüngesinde konumlanacak uyduların geniş bant internet sağlamasını onayladığını haberini duyurdu. FCC, Space X'in 4 bin 425 uydu ile internet bağlantısı sağlayacağı bilgisini verdi. Ayrıca geçtiğimiz ay FCC, Elon Musk'ın bu fikrini desteklemiş ve fiber optik kabloların erişemediği yerlere internet erişimi sağlama konusunda en verimli yöntemin uydu teknolojisi olduğu yönünde görüş bildirmişti.



Çok yakında uzayda

SpaceX, ilk internet uydularını 2 Nisan tarihinde Florida'daki Cape Canaveral uzay üssünden yörüngeye fırlatacak. Fırlatma için Falcon 9 roketi kullanılması bekleniyor. FCC, SpaceX'in Ka (20/30 GHz) ve Ku (11/14 GHz) bant frekansları kullanacağını belirtti. Elon Musk, uzayda kurmayı planladığı internet erişim ağıyla, Mars'ta kurmak istediği insan kolonisine de alt yapı oluşturmak istiyor. Musk'a göre uzayda kurulacak internet bağlantısı, kullandığımız mevcut bağlantıdan çok daha hızlı olabilir.
BİZE ULAŞIN