Facebook eriyor

Cambridge Analytica skandalı ile birlikte serbest düşüşe geçen Facebook hisseleri yavaş yavaş eriyor. Sosyal ağ, son 1 haftadır 50 milyar dolar civarında kayıp gördü.

Giriş Tarihi: 22.03.2018 09:39
Facebook, Cambridge Analytica isimli şirketin 50 milyon kullanıcısının verilerini politik manipülasyon amacıyla kullandığının ortaya çıkmasının ardından erimeye başladı. #deletefacebook kampanyası kullanıcıları Facebook'u silmeye davet ederken, yatırımcılar da skandala karşı tepkisiz kalmadılar. Cambridge Analytica, son ABD Başkanlık Seçimleri'nde Donald Trump'a "politik danışmanlık" veren şirketlerden bir tanesiydi. Şirketin eski bir çalışanı tarafından ortaya iddiadan çıkan skandala göre, Cambridge Analytica Facebook'tan topladığı verileri seçim sonuçlarını manipüle etmek amacıyla kullandı.

Hakkında soruşturma açılan ve WhatsApp'ın kurucusu tarafından dahi boykot edilen Facebook, borsada da zor zamanlar geçiriyor. Hisseleri bir günde yüzde 5 değer kaybeden Facebook'un düşüşü, diğer teknoloji ve sosyal medya şirketlerini de etkiledi. Skandalın ardından yatırımcılar bu şirketlerin hisselerini satmaya başladı. S&P 500 teknoloji sektörü geçtiğimiz gün ortalama yüzde 2 gibi bir değer kaybetti. Twitter yüzde 9, Snapchat yüzde 4 değer kaybı yaşadı. Habertürk'e göre 500 milyar dolar piyasa değeriyle ABD'nin en büyük şirketlerinden biri olan Facebook, Cambridge Analytica skandalının ortaya çıkmasının ardından bir hafta içerisinde 50 milyar dolar değer kaybı yaşadı. Şirketin bir haftada yaşadığı değer kaybı, Ford, eBay ve Delta gibi dev şirketlerin piyasa değerlerinden bile fazla. 70 milyar dolar değerinde 400 milyon Facebook hissesine sahip olan Mark Zuckerberg'in bir haftada kaybettiği para ise 7 milyar dolar oldu.

BİZE ULAŞIN