Gerçekten sanal şöhretler

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık dijitalleşme engellenemez bir vaziyet aldı. Öyle ki artık şöhretlerimiz bile sanal karakterlere dönüştü. Bu şöhretler gerçekten sanal!

Giriş Tarihi: 20.03.2018 10:42


Lil Miquela


Instagram'da 800 bine yakın takipçisi olan Lil Miquela ilk ortaya çıktığında gerçek mi değil mi kimse karar veremedi. Bilgisayar tarafından yaratılan sanal Instagram fenomeni Lil Miquela Brezilyalı ve Amerikalı, Instagram modeli ve müzik sanatçısı. Ünlü markalara modellik yapan Miquela, Spotify üzerinden single'lar çıkarıyor, Lady Gaga ve Pharell gibi starlarla işbirlikleri yapıyor.






Shudu Gram

Instagram'da kusursuz cildi ve delici gözleriyle dikkatleri üzerine çeken Shudu Gram, son günlerde resmen sosyal medyayı ele geçirdi. O, 28 yaşındaki İngiliz fotoğrafçı Cameron-James Wilson tarafından yaratılan dünyanın ilk dijital modeli. Rihanna'nın güzellik markası Fenty Beauty'nin ürünlerini sergilemesi sonrası ise bir anda takipçi çılgınlığı yaşadı.






Hatsune Miku

Japonya'yı sallayan, YouTube'da şarkıları milyonlar tarafından paylaşılan Hatsune Miku, Crypton Future Media tarafından geliştirilen ve bir Vocaloid şarkı sentezleyicisi uygulaması tarafından seslendirilen bir insansı karakter. İsmi Japonca'da "Geleceğin sesi" anlamına geliyor. "Hatsu" ilk, "ne" ses, "miku" da gelecek demek. Miku 16 yaşında, 158 santimetre uzunluğunda ve 42 kilo ağırlığında bir insansı karakter ama peşinden milyonları sürüklüyor. Konser biletleri Japonya'da yok satıyor, genç kızlar saçlarını maviye boyatıp onun gibi giyiniyor. Ona duyulan sevgi öyle büyük ki, dünya sınırlarını bile aşmış durumda.






Maya Kodes


Maya Kodes 2017'de yaratılan bir sanal star. Facebook'ta binlerce takipçisi var. Bir yılda 30'dan fazla konser veren ve iTunes'ta bir dans şarkısı yayınlayan Maya Kodes bir hologram için oldukça başarılı. Montreal'deki Neweb Labs tarafından yaratılan bu interaktif star 18 aylık bir çalışmanın ürünü. Maya'nın bedeni ve konuşma sesi bir kişi tarafından kontrol ediliyor. Şarkı söyleyen sesi ise bir başkasına ait.

BİZE ULAŞIN