Facebook bizi tanıyacak

Facebook, yüz tanıma özelliği kullanıma sundu. Sosyal medya devi, yeni özelliği kullanıma açmadan önce kısa bir bilgilendirme yazısı ile bilgilendiriyor. Facebook yüzümüzü nasıl tanıyor?

Giriş Tarihi: 13.03.2018 10:22
Facebook tarafından paylaşılan uyarı yazısında, bu özellik sayesinde kullanıcıların etiketlenmediği fotoğrafların bulunarak kullanıcıya sunulması, profil fotoğraflarının çalınarak üçüncü kişilerce kullanılmasının önüne geçilmesi ve görme bozukluğu yaşayanların Facebook tecrübelerini iyileştirmesinin amaçlandığı belirtiliyor. Facebook'un yüz tanıma özelliği doğrudan açık olarak kullanıma sunuluyor. Yani sizin bu özelliği açmak için ekstra bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Bununla birlikte yeni özelliği kullanmak istemeyenlerin yapacağı şey ise son derece basit. Facebook hesabında 'Ayarlara Git' seçeneğine tıkladıktan sonra 'Yüz Tanıma ayarları' başlığı görünüyor.



Seni tanımasını istiyor musun?
"Facebook'un fotoğraf ve videolarda seni tanıyabilmesini istiyor musun?" seçeneğine vereceğiniz cevaba göre bu özellik de kullanım dışı kalmış oluyor. Facebook'un yeni kullanıma sunduğu yüz tanıma özelliği ayrıca ülkemiz için de yayınlandı. Facebook'un yüz tanıma özelliğiyle artık sahte profilleri ve izinsiz paylaşılan fotoğraflarınızı, çok daha kolay kontrol edebileceksiniz. Facebook'ta istenmeyen fotoğrafların etiketlenmesini önleyecek olan bu özellik ile fotoğraf önerilerinde çıkmanız engellenebilecek. Facebook'un gizlilik esasları bölümünde yer alan özelliğini, tek tıkla aktif edebiliyor. Yüz tanıma özelliği, varsayılan olarak açık geliyor. Eğer özelliği kapatmak isterseniz, 'Ayarlar' kısmından 'Gizlilik Ayarları'na gitmeniz gerekiyor. 'Gizlilik Ayarları' bölümünde özelliği tek tıkla açıp kapatabiliyorsunuz. Eğer siz de fotoğraflarınızın istemediğiniz kişilerce kullanılmamasını istiyorsanız bu özelliği kontrol edip kullanmanızda fayda var.


BİZE ULAŞIN