Dijital asistanla iletişim kurmak

Amazon’un dijital sesli asistanı Alexa'nın komut sistemini yenilendi. Her komutta 'Hey, Alexa' dememize gerek kalmıyor. Artık daha iyi bir dinleyici!

Giriş Tarihi: 12.03.2018 10:45
Amazon'un son günlerde beklenmedik anlarda attığı kahkahalar ile gündeme gelen asistanı Alexa, yeni özelliği ile gündemden düşmüyor Yapılan geliştirmeler sayesinde artık Alexa kullanıcıları, vermek istedikleri her komut için Alexa'yı yeniden yönlendirmeye gerek duymayacaklar. Komut vermeye başladığınız anda sizi dinlemeye başlayan Alexa, uzun bir ara verilene ya da 'bitti', 'teşekkür ederim' gibi komutları duyana kadar sizi dinlemeye ve söylediklerinizi uygulamaya devam ediyor olacak.

Alexa, çalışır durumda ise, örneğin bir şarkı çalıyor ya da sesli bir kitap okunuyorsa komutlarınızı takip edemeyecek. Asistanınızın siz doğru anlayıp komutlarınızı takip etmesini istiyorsanız, açık ve anlaşılır konuşmanız gerekecek çünkü aynı anda birden çok işi yapan Alexa, arka planda çalmasını istediğiniz şarkıyı çalmaya başladıktan sonra, ortam sesi sebebiyle diğer komutlarınızı anlayamayabilir.
BİZE ULAŞIN