Yakın geleceğin ulaşım araçları

2020’lerde elektrikli araçlar ve drone ile seyahat ihtimali hiç uzak değil.

Giriş Tarihi: 21.12.2017 16:46 Güncelleme Tarihi: 21.12.2017 17:40

Hazırlayan Emrah Saka

Dünyadaki yakıt rezervlerinin yavaş yavaş tükenmeye başlamasıyla ileri gelen pek çok otomotiv şirketi modellerini elektrikli üretmeye başlayacağını açıkladı. Biz de şimdilik bilimkurgu filmlerindeki araçlar gibi görünen, ancak bizi çok da bekletmeyecek bu alternatif ulaşım araçlarından bazılarını derledik. Bakalım sizi de heyecanlandıracaklar mı?

SureFly
Workhorse firması tarafından üretilen SureFly, insanlı uçuşlar için sinyal bekliyor. Sekiz elektrikli motoru var. 181 kg'lık yük taşıyabiliyor. İster inanın ister inanmayın ama bu lityum pilli araç, saatte 113km hız yapabilecek ve 2018 yılında ilk yolcularını taşıyabilecek.

Uber Drone Taksi
Şimdilik karada bir rekabet gösteren Uber, geçenlerde sürpriz bir adım attı ve NASA ile Uber Drone taksiler için işbirliği yaptıklarını açıkladı. Bu drone taksiler ilk aşamada Amerika Birleşik Devletleri'nde Dallas'ta, ardından da Los Angeles ve Dubai'de seyahatlere başlayacak. Uber uygulamasıyla aynı taksi çağırır gibi drone çağırıp gökdelenlerden evinize servis alabileceksiniz.

Jouley Elektrikli Okul Otobüsü
Amerikan filmlerinin efsane sarı okul otobüsleri de değişime hazır. Üretici firma tamamen elektrikle çalışan ilk modeli açıkladı. Bu araç, 81 öğrenci taşıyabilecek. Aracın tamamen şarj olabilmesi için 8 saat gerekiyor ve tek şarjla 160 km yol alabiliyor. Jouley'nin seri üretimi 2019 yılında başlayacak. Türkiye'den talep görüp görmeyeceği ise henüz belli değil.

Lilium Jet Uçan Otomobil
Bir Alman firmasının ürünü olan lilium otomobil, Uber benzeri bir mantıkla yakın zamanda gökyüzünde ulaşıma başlayacağını açıkladı. Bu hava taksileri saatte 300 km hıza ulaşabilecek. Lilium jet uçan otomobil, beş koltuklu iç düzenlemesi ile toplantılara yetişmek isteyenleri şehir içi trafiğinde hedefe sorunsuz ulaştırmayı hedefliyor. Ancak gökyüzünün gelecekte biraz kalabalık olacağını öngörmek de hiç zor değil.

BİZE ULAŞIN