Apple'ın tahtını sallıyor mu?

Çin merkezli Huawei, 2017 yılında elde etmiş olduğu akıllı telefon satışlarıyla Apple'ı yakında takip ediyor.

Giriş Tarihi: 04.08.2017 16:54

ABD merkezli teknoloji devi Apple bu yıl içerisinde 41 milyon iPhone sattı. Geçen seneye oranla bu yıl yüzde 20'lik bir artış sergileyen Huawei ise 38 milyon akıllı telefon satarak Apple'ın hemen arkasında yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde 10'un, yeni iPhone'lardan daha güçlü olacağını iddia ederek gündeme gelen Huawei CEO'su Huawei Mate, satış rakamlarında artışın süreceğine güvendiğinin altını çiziyor. Samsung'un arkasında yer alan Apple'ın 2'ncilik koltuğunu kaptırmaması için iPhone 8'in beklenen başarıyı yakalaması gerekiyor.

İsmi henüz netlik kazanmasa da söz konusu model ile ilgili iddialar şimdiden dillendiriliyor. Gelen bilgiler bir hayli iddialı. Zira Apple bu yıl iPhone'un 10'uncu yaşını kutluyor. Yeni modele yüz tanımlama özelliğine sahip lazer sensör ekleneceği de ifade ediliyor. Hızlı şarj özelliği Apple'ın, yeni iPhone'unda, mevcut alüminyum ve cam tasarımından vazgeçerek radikal bir karar vereceğini belirtenlerin sayısı da az değil. Su geçirmez kasa The Kore Herald'ın raporuna göre, yeni modelde telefonunun kavisli, ve plastik bir OLED paneli olacak.

BİZE ULAŞIN