iPhone'a sanal tuş geliyor

Apple'ın tamamen dokunmatik bir ekranın patentini alması ile 'home tuşu'nun yeni modelde yer almayacağı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi: 17.02.2017 12:14 Güncelleme Tarihi: 20.02.2017 14:39

Daha önce Apple'ın henüz tanıtmadığı ürünleri ile ilgili yaptığı başarılı tahminlerle hatırı sayılır bir konuma erişen teknoloji analisti Ming-Chi Kuo iPhone 8'in ekranı ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Apple'ın geçtiğimiz günlerde sızan patentinde de görüldüğü gibi Kuo, Apple'ın 'home tuşu' yani ana ekran tuşuna kasada yer vermeyeceğini belirtiyor. Kuo'ya göre, bu tuşun yerini sanal tuşlar alacak. Kuo'nun iddiasına göre iPhone 8, 5.8 inç OLED ekrana ve 5.15 inç kullanım alanına sahip olacak. Ancak bu ekranda bazı alanlar sanal tuşlar için ayrılacak.

Eylül ayında tanıtılması beklenen yeni iPhone modelinin özellikleri ne olacak? iPhone X, iPhone Pro ya da iPhone 8... İsmi henüz netlik kazanmasa da söz konusu model ile ilgili iddialar şimdiden dillendiriliyor. Gelen bilgiler bir hayli iddialı. Yeni modele yüz tanımlama özelliğine sahip lazer sensör ekleneceği de ifade ediliyor. Hızlı şarj özelliği Apple'ın, yeni iPhone'unda, mevcut alüminyum ve cam tasarımından vazgeçerek radikal bir karar vereceğini belirtenlerin sayısı da az değil. Su geçirmez kasa The Kore Herald'ın raporuna göre, yeni modelde telefonunun kavisli, ve plastik bir OLED paneli olacak.

BİZE ULAŞIN