Toplantılarda şık olabileceğiniz kıyafet kombinleri

Giriş Tarihi: 13.04.2016 16:04 Güncelleme Tarihi: 13.04.2016 16:11
Toplantılarda şık olmak, kıyafet tercihi bayanlarda olduğu kadar erkekler için de önemlidir özellikle iş yemeklerinde erkekler kıyafetleri ile göz doldurmak ister ve bunun için giyim tercihlerini oldukça titiz yaparlar.

Özellikle ekose kıyafetler, son zamanlar da oldukça trend. Aslında İskoçya ile özdeşleşmiş kare desenli bir kumaş çeşididir ekose. Desenlerin çoğunluğu kumaşı dokuma sırasında oluşturulur. Çok Farklı renklerde kareli desenlerden oluşan kumaşın tarihine baktığımızda 80'li, 90'lı yıllarda kullanılmış ve son zamanlarda yeniden trend oldu.

Özellikle Retro giyinmeyi seven ve düz kumaşlardan üretilen klasik kıyafetlerden sıkılan beylerin yeni gözdesi haline gelen bu kumaştan yapılmış takım elbise, kravat, ceket, gömlek, pantolon, şal gibi pek çok formda karşımıza çıkmakta. Ekoseden yapılmış kıyafetler daha çok iş hayatında tercih edilmekte ve karşımıza bu anlamda çıkma şekli takım elbise ve ceket gibi parçalarda oluyor. Zarif çizgiler ve şıklıktan hoşlanan erkekler için bu tarz kumaştan yapılmış ürünler ilk sıralarda yer alıyor.


Kıyafet seçerken, takım elbise tercihi iş yaşamında özellikle ofis ortamında çalışan erkeklerde oldukça fazladır. Uygun model ve renk seçimi yapılmışsa tam anlamıyla göz kamaştıran bir tarz olmakla beraber bu tarz takımlara ipek bir mendil ve modern bir kravat eşlik etmelidir. İçerisine seçeceğiniz gömlek tek renk ve takım elbisenizin rengini boğmayan bir renk olmalı.

Erkeklerin takım elbise seçiminde renk olarak genellikle siyah ve lacivert daha ön plandadır. Koyu renkli takım elbiseler genellikle açık renkli takım elbiselere göre daha ince ve uzun gösterir. Ayrıca koyu renkler her zaman için daha ciddi bir hava katar ve olduğunuzdan daha karizmatik gösterir.

Geniş omuzlu bir erkek iseniz, ceket seçimlerinizde vatkasız ceketleri tercih etmeli. Fit bir görüntü sergilemek isteyenler ise vatkalı ceketleri tercih etmelidir. Yelekli bir takım elbise tercihiniz varsa yeleğinizin özellikle göğüs kısmının bedeninize tam oturduğundan emin olun. Yelek, pantolonun kemer kuşağını örtecek yeterlilikte olmalıdır.

Gömlek seçiminde ise sade bir şıklık oluşturmak önemlidir ve bunun için açık renkler tercih edilmeli, düz modelli gömlekler tercih edilmeli. Gömlek ya da kravatınızı öne çıkarmak istiyorsanız renk ve desenlerde zıtlık yaşanmayacak birbiri ile uyumlu bir görüntü oluşturabilecek ikili kombinler yapmalısınız. Etkili ve sade bir görünümün yolu için sadece tek bir ürünü öne çıkarmalı renk ve desende uyumun olmasına dikkat edilmelidir.


Pantolonlarınızın ise toplantının ağırlığını taşıyabilecek ve dikkat dağıtmayan renklerden olmasına dikkat edin. Pantolon seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk nokta pantolon bedeninin belde rahatlık sağlayacak formda olması ve vücuda tam oturmasıdır. Uzun boylu bir erkekseniz düz takım elbisenin yanı sıra kareli takım elbiselerde sizin için uygundur. Orta boylu erkekler ise boylarını kesmemesi açısından boyuna çizgili ya da düz takımları tercih etmelidir.

Tek pantolon ve tek ceket tercihlerinizde genellikle son zamanlarda trend olan kısa paça pantolon ve blazer ceketler tercih edebilirsiniz. Pantolonda taş rengi, kum rengi kahverengi tercih edilebileceği gibi ceketlerde de bu renklerin yanı sıra mavi, yeşil, beyaz, gri, füme tonlarında kombinler yapılabilir.

Toplantılarda giyilen kıyafet tercihinde, tarzınız nasıl olursa olsun ceket içerisine giyeceğiniz parçanın gömlek ya da mevsimine göre boğazlı ya da balıkçı yaka kazak olmasına özen gösterin. Çünkü tişört ve badi tarzı kıyafetler tarzınızı sporlaştırarak ağırlığın gitmesine neden olabilir. Takım kullanmayacaksanız boynunuza şal kullanabilir, yine takım elbise için kol düğmesi ve kravat iğnesi aksesuar olarak tercih edilebilir.

BİZE ULAŞIN