Doğru kravat seçimi için 9 tüyo

Giriş Tarihi: 05.04.2016 15:11 Güncelleme Tarihi: 05.04.2016 15:16
Giyim, kuşam sadece kadınlara ilgi alanı değil, erkekler de görünüşüne, giyiniş tarzına önem veriyor. Özellikle profesyonel hayata sahip erkekler bu anlamda imajlarına daha da dikkat etmek durumunda.

Kıyafet ne kadar iyi olursa olsun kötü seçilmiş bir kravat kıyafetin tüm havasını söndürebilir. Takım elbiselerin tamamlayıcısı kravattır bu nedenle en çok kullanılan aksesuarlardan biri olan kravatın doğru seçilmesi giyilen takımın şıklığını tamamlar.

Birçok renk, desen ve tarzda kravat seçeneği bulunuyor. Peki, iyi bir kravat nasıl seçilir?
İşte, size doğru kravat seçimi için işinize yarayacağını düşündüğümüz 9 tüyo.

1.Seçilen kravatın uzunluğu çok önemli çünkü uzunluğuna dikkat etmeden kravat alırsanız taktığınızda şık olmayan bir görünüm elde edebilirsiniz. Çok kısa ya da çok uzun kravatlar takmak kıyafette pek hoş durmaz. Kravat uzunluğu kemer tokanızı kapatacak uzunlukta seçilmeli. Kravat uzunluğunu ceketinizin uzunluğuna bağlı kalarak da yapabilirsiniz.

2.İyi bir kravat seçmek istiyorsanız öncelikle kravatın kolay kırışmayan ve kolay bağlanan bir kravat olmasına dikkat edin. Kravatın astarının kalitesinin iyi olması kravatın bağlanmasını kolaylaştırır ve kırışıklıkları azaltır bu nedenle iyi bir astar seçmek istiyorsanız tamamı yünden yapılmış olan astarları tercih edin.

3.Kravatın doğru bedende seçilmesi de oldukça önemli, boynunuz etrafını tam kavrayacak bedende kravat seçimine özen gösterin.

4.Kravatın astar türünü giyeceğini kıyafetin tarzına göre belirleyin. Örneğin ipek astarlar blazer, klasik takımlarda daha şık durur.

5.Kravat renklerini ve desenlerini seçerken kravatı hangi ortamlarda takacağınızı göz önünde bulundurun. Gömleğin renginden daha koyu renkte bir kravat seçmek daha ciddi bir görünüş sağlar. Kravat seçiminde mat renkler tercih edebilirsiniz çünkü bu renkler her takımla uyum sağlar.

6.Her renk herkese yakışmayabilir. Ten, saç ve göz renginize yakışan tonlarda kravat seçimi yaparsanız size daha çok yakışan kravatlar kullanarak daha havalı ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Eğer ten renginiz esmer ise koyu renkli kravatlardan uzak Koyu renkler kumral ve açık renkli ten rengine sahip olan erkeklerde daha hoş durur.

7.Kravat desenini seçerken bu deseninin size katacağı imaja dikkat edin. Özellikle profesyonel yaşamda logolu, aşırı hayvan desenli kravatlardan uzak durun. En çok tercih edilen kravatlar çizgili olanlardır. Noktalı kravat seviyorsanız seçerken küçük noktalı kravatlar seçmeye çalışın çünkü küçük noktalı kravatlar daha ciddi bir hava verir.

8.Kravatın giyilen gömlekle de uyumlu seçilmesi önemli. Çizgili gömlekler tercih ettiğinizde, takacağınız kravatın gömlek ile aynı boyutta çizgilere sahip olmasına dikkat edin. Gömleğiniz desenli ise kravatın desenli olmasından kaçının. Açık tonlarda ve düz gömlek giyiyorsanız gömleğinizin renk tonlarına uyum sağlayacak tonlarda desenli kravat kullanabilirsiniz.

9.Takım elbisenin rengi ile seçilen kravatın rengi ve deseni mutlaka uyum sağlamalı. Takım elbisenin önüne geçecek renkte ve desende bir kravat kullanmaktan sakının. Düz bir takım elbise ile kareli ya da çizgili bir kravat tercih edebilirsiniz. Hem takım hem de gömlek çizgili seçildiyse düz bir kravat daha hoş bir uyum oluşturacaktır.

BİZE ULAŞIN