İkonik modele yeni yorum

Dünyanın ilk Jean'ini üreten Levi’s®, aynı zamanda bu zamana dek Jean'leri Dünya çapında en çok tercih edilmiş marka. Kuruluşunun 150. yılına yaklaşırken marka herkesin bildiği ikonik ‘501’® modelini günümüz ihtiyaçlarına göre yeniden yorumladı.

Giriş Tarihi: 13.04.2015 16:23

1870'lerin başında madenleriyle ünlü Kaliforniya eyaletine akın akın altın arayıcılar geliyordu. Aralarından biri, son anda altın aramaktan vazgeçmiş; gelecek yüzyılda ne kadar yaygınlaşacağına kendisinin bile inanamayacağı bir ürün ortaya koyacaktı: Bu kişi, Levi Strauss'tu.

Bavyeralı Levi Strauss, beş aylık zorlu bir gemi yolculuğu sonrasında San Francisco'ya dikiş malzemelerini ulaştırdığında henüz 24 yaşındaydı. Elindeki malzemelerin birçoğu çok talep görmüş ve satılmış, ancak yine de bir top kumaş elinde kalmıştı. O kumaşı nasıl değerlendireceğini düşünürken daha önce yapmayı düşündüğü bir iş geldi aklına. Altın arayıcıları, uzun zaman alan aramaları sırasında sert ve dayanıklı pantolonlara ihtiyaç duyuyordu. Strauss, elindeki kumaşı bir terziye götürüp aklındaki pantolonları diktirdi; leke tutmaması için pantolonlara lacivert renk verilmişti. Sonraki yüzyılda da bu renk, jean'lerde en çok tercih edilen renk oldu. Jean pantolon, genç tüccarın beklediğinin çok üstünde ilgi gördü ve Strauss'un kurduğu Levi's® şirketiyle ve şirketin ürettiği pantolonlarla, dünya çapında bir yaygınlık kazanacak jean'in serüveni başlamış oldu.

Levi Strauss tarafından icat edilen jean, bugün dünyanın en çok bilinen, hatta en vazgeçilmez parçalarından biri. Klasik Amerikan tarzını yansıtan Levi's® marka jean pantolonların en ikonik parçasıysa hepinizin bildiği gibi, uzunca bir dönem 501® modeli olmuştu. Düz paçalı, rahat kesimli ve kendisine has düğmeleriyle dünyanın ilk ve en çok giyilen jean'i olan model, uzun bir zaman, örneğine pek de rastlanmayan şekilde model numarasıyla bilinir ve talep edilir oldu.

Marka 150. yılına yaklaşırken bu ikonik modeli günümüz moda anlayışıyla yeniden yorumlamaya karar verdi. Bu kararda, 501®'den vazgeçemeyen ama bu modeli kişiselleştirmek isteyen kullanıcıların da payı vardı. Orijinal 501® kalıbında yapılan küçük değişikliklerle, yeni model 501 CT® yaratıldı. Bu yeni modelde orijinalinden farklı olarak bel bir beden yukarıya çekildi, paçalar günümüz ihtiyacı da dikkate alınarak daraltıldı ve jean pantolonun dizinden bileğe doğru koni şekli verildi.

Yeni model, farklı beden yapılarına uyması için 'dar', 'normal' ve 'rahat' olmak üzere üç farklı şekilde giyilebilecek şekilde tasarlandı. Eğer jean'in bir ufak bedenini denerseniz daha modern bir duruş, kendi bedeninizde daha klasik ve bir büyük bedende daha rahat bir duruş elde edeceksiniz. Hangi bedeni tercih ederseniz edin, 501 CT®, gittiğiniz her ortama ve günün her vaktine uyum sağlayacak bir parça.

Levi's® 501 CT®, tıpkı örnek aldığı ikonik model gibi, San Francisco ve California'dan esinlenerek oluşturulmuş. Model, 'Precita', 'Old Favorite', 'Cali Cool' ve 'Rolling Fog' adı verilen dört farklı otantik yıkama tekniğiyle dört farklı görünüm kazanmış.

2015 İlkbahar'ında tüm Levi's® mağazalarında piyasaya sunulacak 501 CT®, özellikle klasiklerden vazgeçemeyenlere ve klasik şıklığı yakalarken rahatlığına da önem verenlere hitap ediyor. www.levi.com

Yazı: Özge Dinç

BİZE ULAŞIN