ESQ Mercek: Virgil Abloh ve Louis Vuitton SS21

Modanın dahi çocuğu olarak gösterilen Virgil Abloh'un Louis Vuitton SS21 Koleksiyonu, geri dönüşümle podyumlara kazandırılmış tekstil parçalarına övgü niteliğinde.

Giriş Tarihi: 10.08.2020 15:18 Güncelleme Tarihi: 10.08.2020 15:25

Yazı: Damla Yüce

Şangay limanında düzenlenen Louis Vuitton'un Virgil Abloh tarafından yönetilen en son erkek giyim koleksiyonu, önceki koleksiyonlarına göre çok daha kısa ve öz ancak yepyeni fikirlerle dolu.

Koleksiyonun tamamı için tıklayınız

Louis Vuitton, sektörün Covid-19 tarafından altüst edilmesinden bu yana lüks moda evinin ilk somut teklifi İlkbahar / Yaz 2021 koleksiyonunu bu sabah Şangay'da sergiledi. Gösterinin tamamı oldukça ilgi çekiciydi: Jacquemus ile birlikte yaratıcı ve özgün moda şovlarından biri olmasıyla da dikkate değerdi.

"Şişedeki Mesaj" başlıklı yeni giysiler, dijital moda haftasında yayınlanan kısa filme atıfta bulunarak, şişme animasyon karakterlerle süslenmiş transport konteynerlerinden çıkarak podyumda süzüldü.

İlk görünüm - kusursuz bir şekilde tasarlanmış bej takım elbise - İlkbahar / Yaz 2021 için ağır başlı bir giriş yaptı ancak gösteri ilerledikçe parçalar, yüksek kontrastlı renk kombinasyonları ve dahice modellenen Louis Vuitton maskotu aksesuarlarla bir psychedelia dokunuşuyla git gide daha soyut hale geldi.

LVMH elçisi ve Güney Koreli-Çinli erkek grubu EXO'nun eski üyesi Kris Wu, sırtından sarkan devasa bir şişme karakter eşliğinde krem rengi bir takım elbise ile podyumda yürüdü. Ayrıca, Virgol Abloh ve Louis Vuitton'un Covid-19'dan ve diğer zorluklardan etkilenen Siyahi işletmeleri desteklemek için bağış yaptığından bahseden Lauryn Hill'den bir video performansıyla kısa bir ara verildi.

Koleksiyonun eklektik terziliği, karmaşık kesimler, gradyan renkler, bulut baskılar (FW20'de görüldüğü gibi), kobalt ve güneş sarısı renkte gelen daha yüksek '70'ler tarzı takımlar; yarı saydam 3D dış giyim ve lüks suni kürk mantolarla tamamlandı.

Koleksiyonun daha sürrealist eğimi yakalara tutturulan büyük akrepler, maskotlar ve x-men'deki cyclops ya da robocop'u anımsatan güneş gözlükleriyle ortaya çıktı.

KOLEKSİYONUN TAMAMINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BİZE ULAŞIN