Moda Haftası ön izlemesi

Londra Moda Haftası tasarımcılarından Priya Ahluwalia kıyafetlerin gösterilmesinin (neredeyse) imkansız olduğu bir dünyada yeni normale nasıl adapte olduklarını anlattı.

Giriş Tarihi: 15.06.2020 14:00 Güncelleme Tarihi: 15.06.2020 14:03

Bu seneki moda şovunu üretmekle ilgili en büyük zorluk ve fırsat neydi?

Genellikle oldukça analog bir şekilde çalışıyorum. Bilgisayar programlarını kullanmak için eskiz ve kolaj yapmayı tercih ediyorum. Bu yüzden her şeyi tamamen farklı bir şekilde düşünmek zorunda kaldım. Ayrıca çalışmalarımda insan faktörünün ve iletişimin gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bir gösterinin telaşını ve odadaki enerjiyi seviyorum. Bu, dijitalleşmeyi deneyimlerken kaybetmekten endişelendiğim bir şey.

Öte yandan bu süreç bazı kapıları da açtı ve aslında imkansız olacak fırsatlar yarattı. 3D render kullanımı normalde tamamen bütçenin üzerinde olmasına rağmen bunu yaptık. Ayrıca, seçkin birkaç kişi yerine sayısız insan tarafından görüntülenen bir alan yaratmamıza izin verildi.

İçinden geçtiğimiz süreç moda endüstrisi için bir dönüm noktası mı?

Ben de dahil olmak üzere birçok insan konuşma konusunda çok daha cesur hissediyor. "Black Lives Matter" hareketinden sonra çeşitlilik ile ilgili bazı konuların artık göz ardı edilemeyeceğini düşünüyorum. Ayrıca salgın birçok markaya yavaşlama ve çok fazla ürün yaratmama ihtiyacını vurguladı.

Defileler, moda endüstrisinde beş yıl içinde nasıl bir rol oynayacak?

Aslında iş kararları ve satış ve satın alma gibi süreçler açısından daha az alakalı olacağını düşünüyorum. Fakat artık kesinlikle çok daha dijital olacak. Ancak, insanların bir araya gelebileceği bir gösteri ve yaratıcı bir deneyim koymak moda eğlencesinin bir parçası. Ama bence amaç, insanların bir "dünyanın" bir parçası olmalarını sağlayan benzersiz bir marka deneyimi yaratmak olacak. Yani tüm şovlar pist üzerinde olmayacak, bazıları hologramlı performanslar ve hatta şovlarla gerçekleşebilir.

BİZE ULAŞIN