Trençini Kuşan: Sezonun en iyi trençkotları

Bu yazı için şu başlık daha iyi olabilirdi: “Soğuk havada stilinizi zirveye taşıyacak en iyi dört trençkot.”

Giriş Tarihi: 11.01.2020 10:33

Zira erkek giyim dünyasında hem klasik hem modern hem de havalı olma konusunda trençkot kadar iddialı pek az parça var. Soğuk hava kısmına gelirsek; trençkotun artı hanesine ne kadar çizik atarsak atalım, bu demirbaş parçayı kara kışta giymek mümkün mü?

Birinci Dünya Savaşı'nda İngiliz askerleri için parka yerine kullanabilecekleri daha rahat ve işlevsel bir ceket üretmesi istenen Thomas Burberry'nin icadı olan astarlı gabardin trençkot askerler tarafından o kadar sevildi ki, günlük hayatta da giyilmeye başlandı. Hikayenin gerisi malum.

Şüphesiz, trençkot moda dünyasındaki uzun ömrünü işlevselliğinden çok estetik görüntüsüne borçlu; net çizgiler, uzun bir siluet ve güçlü omuzlar vadediyor. Ancak en iyi özelliği, her stile ve döneme kolayca adapte olabilmesi. İyi haber şu ki, eğer gardırobunuza bir trençkot (daha) eklemek istiyorsanız, bugüne kadarki en iyi sezona denk geldiniz. Çok sayıda kumaş, renk ve kesim seçeneği sunan koleksiyonlar; konfor, stil ve sıcaklığı bir arada vadediyorlar.

Esquire'ın favori dörtlüsünden Balenciaga yeni modelinde trençkotun militer geçmişine gönderme yaparken, Dunhill ve Celine'de daha geniş bir kitleye hitap eden rafine modeller görüyoruz. Raf Simons'ın mavi maksi trençkotu ise daha farklı ve iddialı bir şeyler arayanlar için doğru seçim.

Ceket-pantolon ya da triko-jean ikilisiyle, kemeri bağlı ya da önü açık; klasik trençkot, özellikle de bu dörtlü serin sonbahardan soğuk kışa ve yağmurlu ilkbahara, üç mevsim garantili şıklık sunuyor.

BİZE ULAŞIN