Met Gala 2020'nin teması açıklandı

2020 Met Gala teması "Zaman Hakkında: Moda ve Süreklilik" olarak açıklandı.

Giriş Tarihi: 07.11.2019 15:55 Güncelleme Tarihi: 08.11.2019 10:58

Zeynep Gürer

Müzedeki Kostüm Enstitüsünden sorumlu küratör Andrew Bolton, gelecek yılki bahar sergisinin ve beraberinde moda takvimi için en büyük gece olarak da bilinen MET Gala gecesinin modaya odaklanacağını açıkladı.

The Metropolitan Museum of Art tarafından düzenlenen MET Gala'nın 2020 teması: "Zaman Hakkında: Moda ve Sürelilik"

MET'in 150. yıldönümününde kutlanacağı galanın teması kısmen Virginia Woolf'tan ve 20. yüzyılın başlarında yaşayan Fransız filozof Henri Bergson'un teorilerinden ilham alacak. Metropolitan Müzesi'nde yer alacak sergide, son 150 yıldaki 160 adet kadın kıyafeti ziyarete açılacak.

Bolton yaptığı açıklamada, "Moda zamanla silinmez bir biçimde bağlı." dedi. "Sadece zamanın ruhunu yansıtmaz ve temsil etmez, aynı zamanda zamanla birlikte değişir ve gelişir."

Met Gala 2020'ye Louis Vuitton'ın yaratıcı yönetmeni Nicolas Ghesquière, Emma Stone, Lin-Manuel Miranda, Anna Wintour ve yılın en önemli moda etkinliğine ilk kez katılacak olan Meryl Streep başkanlık edecek.

New York Metropolitan Sanat Müzesi'nin Kostüm Enstitüsü yararına düzenlenen etkinlikte konukların kıyafet koduyla nasıl başa çıkmayı seçecekleri görülmeye değer. Ancak Met Gala 2020 teması kırmızı halı için seçilen en açık uçlu temalardan biri.

BİZE ULAŞIN