Şehirden Portreler

İstanbul’un stil sahibi yüzleri, gardıroplarındaki favori yazlık parçayı ve hikayesini paylaştılar.

Giriş Tarihi: 15.08.2019 13:25

Hazırlayan Güneş Uysalefe
Fotoğraflar Serkan Eldeleklioğlu

Marco Temponi
Calzedonia Group Türkiye Ülke Müdürü
E.G.R. Sartoria ceket

Marco Temponi, aile büyüklerinin kurucusu olduğu Calzedonia Group'un Türkiye'deki faaliyetlerini yönetiyor. Sık sık seyahat eden İtalyan iş insanı, "çabasız zarafet" olarak tanımladığı kişisel giyim zevkinden ödün vermemek için kendisi gibi İstanbul'da yaşayan diğer bir İtalyan'a başvuruyor. Kişiye özel terzilik hizmeti veren Edoardo Ristori'nin imzasını taşıyan kruvaze koton E.G.R. Sartoria ceketini soruyoruz: "Cekete ismini veren Antibes mavisi, benim dünyada en sevdiğim yerlerden biri olan Cote d'Azur'deki ikonik Eden Rock Hotel'in terasından görülebilen özel bir ton. Sürdüğüm yaşam tarzına uyan parçaları Edoardo ile beraber yaratmayı seviyorum; hikayesi olan değerli kumaşlar kullanarak, kişisel zevkime ve her okazyona uygun oluyorlar. Örneğin bu ceketin ipek astarını Londra'daki bir vintage butikten bulduğunu, göğsünde yer alan monogram motifini Torino'daki bir zanaatkarın elde hazırladığını biliyorum."


Emre Kıramer
Makas'ın Kurucusu ve Girişimci
Common Projects ayakkabılar

Emre Kıramer, 10 yılı geride bırakan hip kuaför zinciri Makas'ın arkasındaki isim. Marka kimliği ve pazarlama alanındaki yeteneğini, baba mesleğini bu modern fenomene dönüştürmek üzere kullandıktan sonra, şimdilerde dijital dünyaya uyarlamaya hazırlanıyor. Kızı Maya ile aynı adı taşıyan ve kişiye özel kozmetik danışmanlığı hizmeti veren aplikasyon projesinin arifesinde, kendisiyle Arnavutköy'deki dairesinde yazlık ayakkabıdan yana tercihini konuştuk. "Birkaç senedir Hollanda'da yaşaya yaşaya, onların dar jean ve beyaz sneaker tercihlerinden ben de etkilendim. Spor ayakkabıda Common Projects muhakkak birkaç rengiyle her sezon tercih ettiklerimden. Rahat ve her türlü ruh halime uyum sağlayabiliyor."


Ediz Anavi
Yönetmen ve Kreatif Prodüktör
All Saints tişört

Ediz Anavi, Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'ndeki öğrencilik yıllarında merak sardığı stop motion film tekniğini meslek edinmiş yaratıcı bir yönetmen. Çocuklardakiyle yarışacak hayal gücü ve çokça sabır gerektiren bu animasyon türündeki yeteneği, uluslararası festivallerde ödüllere layık görülmüş. Şu sıralar, ortağı olduğu kreatif prodüksiyon ajansı Pomus'ta İKSV'den Yapı Kredi'ye farklı kurumlar için tanıtım filmleri hazırlamakla meşgul. Onunla Beyoğlu'ndaki ofisinde buluştuk ve beyaz tişörtünü sorduk: "All Saints gardırobumdan eksik etmediğim bir marka. Özellikle sade ve klasik görünümünün ardındaki rahatlık bu markayı seçmemdeki ana sebeplerden. Giydiğim tişörtün üzerindeki kurt deseni Amerikalı bir sanatçının çizimi. Marka-sanatçı işbirlikleri özelinde üretilen ürünler her zaman ilgimi çekmiştir."


Sarp Evliyagil
Ajans Türk Yönetim Kurulu Başkanı ve Müze Evliyagil Kurucusu
Ferruh Karakaşlı ceket

Aile şirketi Ajans Türk'ü modern zamana taşıyarak iş dünyasında elde ettiği başarı ve sanat tutkusuyla tanıdığımız Sarp Evliyagil, Ankara-İstanbul arası yaşıyor. Burhan Doğançay'dan Necla Rüzgar'a, Türkiye'nin önemli değerlerinin yer aldığı kişisel koleksiyonunu Ankara'nın ilk çağdaş sanat müzesinde ziyaretçilerle paylaşıyor. Bu yıl İstanbul'da ayrıca bir de galeri açan vizyoner iş insanını Evliyagil Dolapdere'de, 14 Temmuz'a kadar devam eden Nesnelerin Gizli Yaşamı sergisinde, pozitif karakterinin bir yansıması olan favori ceketiyle fotoğrafladık: "Ferruh Karakaşlı'dan taba ve mavi tonlarda ceketler almıştım, kendisi bu pembe olanı almamda çok ısrar etti. Önce almak istemedim çok giymem diye fakat sonra en sevdiğim bu oldu aralarında. Ceket; dikişi, kumaş kalitesi ve düğme seçimiyle çok üst düzey."

BİZE ULAŞIN