İtalyan Stili: Marco Baldassari

Doğuş Perakende Grubu’yla Türkiye’ye giriş yapan ve ilk mağazasını İstinye Park’ta açan Eleventy’nin kurucularından, Erkek Koleksiyonları Kreatif Direktörü Marco Baldassari’ye yeni sezon koleksiyonunda neler bulabileceğimizi sorduk.

Giriş Tarihi: 25.06.2019 13:45 Güncelleme Tarihi: 27.06.2019 10:52

Eleventy ne zaman kuruldu? Markayı kurarken hedefiniz neydi?
2007'de, gündelik moda tasarımı tarzını özel dikimin şifreleriyle birleştirmesiyle tanınan Paolo Zuntini ile birlikte kurduk Eleventy'i. Biz hızlı moda ve tüketim kültürüne karşı "sorumlu moda" anlayışıyla hareket ediyoruz. Orijinallik kilit kelimemiz, o yüzden mükemmel kalıbı bulmak ve kaliteyi garantilemek için İtalya'nın en iyi atölyeleriyle çalışıyoruz.​
Eleventy, erkek giyim, kadın giyim, aksesuar, ayakkabı, ev eşyası ve parfümü her zaman "İtalya yapımı" olarak sunmaktan gurur duyan bir marka.

Hedef kitlenizi nasıl tanımlarsınız?
Kendisini seven ve hem fiziki hem de mental açıdan önemseyen bir erkeğe hitap ediyoruz. Bu erkek yoğun bir hayat sürüyor, çok seyahat ediyor ve bu sırada da giysilerini değiştirmeye pek zaman bulamıyor. Eleventy de onun önemli bir toplantıdan akşam arkadaşlarla yenen yemeğe pek çok yerde, saatte ve durumda, iyi ve modern görünmesini sağlamak istiyor.

Yeni sayımızda gündelik giyime övgü niteliğinde bir yazı var. Sizin 2019 İlkbahar-Yaz koleksiyonunuz da hafif resmi giyimden ilham alıyor. Bu koleksiyon için başlangıç noktanız ne oldu?
Koleksiyona ilham olan, benim birçokları gibi spor salonlarında başlayan gündelik yaşantımın çeşitli anlarıydı. Hafif resmi giyim, iş dünyasıyla boş zaman arasında bir diyalog kurmak istiyor.

Sizce gündelik giyim geleceğin trendi mi olacak?
Kesinlikle, çünkü her şey değişiyor. Gelenek olan iş giysileri tarihe karışmak üzere, artık ofislerde üniforma giyilmiyor örneğin. Bunun arkasında insanların hafta boyunca nasıl görüneceklerini seçme özgürlüğü var. Büzme ipli bir pantolon ve ceketle ya da takımın içine giyeceğiniz renkli bir polo tişörtle auranızı parlatabilirsiniz. İyi haber de artık doğru parçayı seçmenin eskisinden daha kolay ve eğlenceli olması. Konfor, lüksün yeni biçimi.

Eleventy'nin yeni koleksiyonun temaları neler ve sizin favoriniz aralarından hangisi?
Çağdaş Genç Şehirli Görünüm'de renkli sweatshirtler, tişörtler, rüzgâr ve su geçirmeyen değerli İtalyan kumaşlarından üretilmiş koşu pantolonları; Denim Görünümü'nde yüksek kaliteli Japon kanvası ve eskitilmiş görüntüsü verilmiş montlar, yelekler, Japon jean kumaşından imal edilen pantolonlar; Wimbledon ve Yankee Stadyumu'nda 60'ların tenis modasında görülen sportif süveterler, polo yakalı gömlekler; Parti Zamanı'nda metal düğmeli kruvaze ceketler; Kullanışlı'da kamuflaj kumaşından giysiler, Yaz Tatilleri'nde Bermuda şortlar, keten spor ayakkabıları; Kayaktan Sonra'da da dağlarda geçirilecek bir yaz için üretilen kaşmir giysiler var. Benim favorim, sekiz cepli, hafif, kendine özgü ilikleri olan Napoliten ceket. Herana uygun.

Rüzgâr ve su geçirmez parçalardan söz ettiniz. Koleksiyonun ardındaki teknolojiden bahsedebilir misiniz?
Kalıplı ceketler değerli İtalyan kumaşlarından üretildi, Aktif serisinde ise rüzgâr ve su geçirmez parçalar var; çünkü seyahat eden erkekler için bu detaylar çok önemli.

Size göre zamansız bir görünümü kazanmak için ihtiyacımız olan şey nedir?
Klasik ve spor giyimin bir arada kullanılması, sizi genç ve modern gösterir. Takım elbiseden fiziksel aktivitelere dek her yerde İtalyan yapımı ürünleri tercih etmek de öyle.

Biraz da iş rutininizden söz edelim. Bir gününüz nasıl geçer?
İşim tutkulu bir kişisel ilgiyi gerektiriyor, bu sebeple herkese uygun bir meslek değil. Zamanımın çoğunu ülke dışında görüşmelerle geçiriyorum. Bu da çok büyük bir enerji istiyor. İşimi seviyorum ve daha fazlasını hedefliyorum.

BİZE ULAŞIN