Mr. Porter ısrarcı: Çizgili tişörtlere geri dönün

Klasik Breton çizgili tişörtler (Fransa Deniz Kuvvetleri’nin marinière ya da tricot raye’si) herkese yakışıyor, her vakitte de giyilebiliyor; üstelik bulmakta da zorlanmazsınız, Junya Watanabe’den GAP’e bütün markalarda örneği var.

Giriş Tarihi: 06.05.2019 13:21

Blazer ceketin altında çok şık görünüyor, chino pantolonla sportif oluyor, şortla tatil görüntüsü kazanıyor. Eğer onunla bir parça Jean Genet olmaktan endişe ediyorsanız hemen şunu aklınıza getirin: Ernest Hemingway de giydi onu, Pablo Picasso da; bir yatta değil, kafede görüntülenen James Dean de.

Sorulması gereken soru şu: Herkesin giydiğini düşünerek, bir kulübün üyesiymiş gibi görünmekten kaçınacak ve ondan vaz mı geçeceksiniz, yoksa bol kesim pantolonlarla giyildiğinde kazanılan zahmetsiz şık görünümü kıskanıp ona geri mi döneceksiniz?

Kadın ve erkeğin sorunlara bakış açısının farklılığı çok ilginç: Kadınlar başka kadınların giydiği "trend parçayı" kendisi de giyebildiğinde mutlu olur; en çok tercih edileni al ve üzerine düşünme mantığıyla işler bu süreç.

Oysa erkekler, giydiği şeyi bir başkasının üzerinde görmekten hiç hazzetmez ve o parçayı başka "iyi zamanlar" için saklamak üzere dolaba kaldırır. Bu bakış açısını bir yana bırakmanın tam vakti çünkü Mr Porter'ın kurucusu Jemery Langmead'e göre, çizgili tişört geri döndü.

Sadece tek bir uyarımız var: Lacivert blazer ceket, beyaz pantolon, Breton çizgili tişört ve ince trikoyu bir arada kullanmayın; içlerinden birini seçin. Tabii, kitsch kaptan stilini benimsemek istiyorsanız başka: Bazıları Sıcak Sever filmindeki Osgood Fielding III karakterini hatırlayın.


Pablo Picasso, 1962'de Fransa-Vallaruis'de çekildiği karede üzerinden pek çıkarmadığı çizgili tişörtüyle görülüyor.


"Bohemian Rhapsody"yle 2019 Oscar Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü alan Rami Malek çizgili tişörtüyle.


Oyuncu Viggo Mortensen çizgili tişörtü klasik bir takım ceketinin altına giymeyi tercih ediyor.


Pop-art akımını sanata kazandıran Andy Warhol'un balkonda çizgili tişörtüyle çekilen fotoğrafı, en bilinen karelerden biridir.

BİZE ULAŞIN