Tıraş olurken dikkat edilmesi gerekenler

Erkeklerde tıraş olmak önemli bir olaydır. Sürekli tıraş olmak zorunda olduklarından ciltte yıpranma, tahriş ve enfeksiyonlar görülebilir. Peki tıraş olurken nelere dikkat edilmelidir? İşte sinek kaydı bir tıraş için ipuçları…

Giriş Tarihi: 08.03.2019 10:28

Her erkek pürüzsüz bir cilt ile karşılaşmak ister. Bunun için bazı noktalara önem vererek tıraş olunmalıdır. Tam tersi durumda ciltte problemler yaşanacağından her tıraşta aynı sorunlar ortaya çıkar ve tıraş işlemi işkence haline dönüşür.

Nemlendirme

Tıraş işlemine başlamadan önce mutlaka cildinizi nemlendirmelisiniz. Kuru kuru yapılan tıraş cilt tahrişini kolaylaştırır. Duştan çıktıktan sonra ya da sıcak suyla yüz yıkandığında sakal kılları yumuşar ve gözenekler açılır.



Cilde uygun tıraş köpüğü

Tıraş köpüğü deyip geçmeyin. Cildiniz yağlı, kuru ya da karma olabilir, üstüne bir de hassassa mutlaka buna özel olarak üretilen tıraş ürünlerini kullanmanız gerekir. Kullandığınız tıraş jeli ya da köpüğü cildinizin daha da nemlenmesini ve kayganlaşmasını sağlayacaktır.



Cilde uygun tıraş bıçağı

Tıraş bıçağı tıraş işlemindeki en kilit noktalardan biridir. Farklı yapıda tıraş bıçakları vardır, özellikle üçlü olanlar ve keskinler tercih edilmelidir. Böylece cilde bastırmanıza gerek kalmadan ve çok daha az hamlede pürüzsüz bir tıraş olabilirsiniz. Tıraş bıçağını her kullanımdan sonra mutlaka temizlemelisiniz. Körleşen bıçakları kullanmamalı ve yeni ürün kullanımına geçmelisiniz.



Tıraş sonrası bakım

Tıraş bittikten sonra cildinizi öylece bırakmayın, bundan sonraki adım çok önemlidir. Cildinizin bir sonraki tıraşa kadar toparlanması için yine cilt yapınıza uygun olan nemlendirici bir losyonu uygulayabilirsiniz.

BİZE ULAŞIN