Trend alarmı: Kamuflaj akımı

Yeşilin en güzel tonlarından biri olan haki ve askeri desenlerin buluşması, bu sezon da tüm hızıyla devam ediyor. Üstelik bu defa daha modern, daha göz alıcı tasarımlarla karşımıza çıkıyor. Bu trendin en belirgin 'askeri deseni' ise daha canlı, daha sokak modası stiline uygun parçalarla radarımızda

Giriş Tarihi: 06.03.2019 14:28

Peki, tasarımcılar neredeyse her sezon 'military' akımına neden yöneliyor? Dünya genelinde yaşanan gelişmelerle ve güncel olayların da etkisiyle beraber 'Fast Fashion' dediğimiz 'hızlı tüketim modası'nda bir süredir 'giyilebilirliğin' önem kazandığı tasarımlar ön plana çıkıyor. 'Giyilebilir' parçalar daha çok değer kazanmaya başladı. Tasarımcılar ve markalar için de 'giyilebilir' parçalar önem taşıyor. 'Askeri' modasına da yönelmelerinin sebeplerinden birisi kolay giyilebilir bir trende dönüşmüş olması. Moda dünyasında son yıllarda sezon trendlerinde eski yıllara dönüş tüm hızıyla devam ediyor. Tasarımcılar da eskiye dönüş modasını daha günümüz stil ve trendlerine uyarlayarak tasarımlarda 'giyinebilirliği' arttırıyor. Giyinebilir olmasının yanı sıra sonbahar- kış sezonuna en çok yakışan trendlerin başında geliyor. Her ne kadar yaşanmışlık hissiyatını seviyor olsak da moda ve trend olmanın ötesinde 'giyilebilirlik ve kullanılabilirlik' daha fazla önem taşıyor. Günümüz trendlerine alternatif olarak radarımızda olan 'kamuflaj' trendinin en belirgin özelliği düz renkli, sade parçaları askeri deseninin hâkimiyetiyle asi bir tavra dönüştürüyor. Her ne kadar ofis stilinizle uyumlu olmadığını düşünenleriniz varsa 'düz renkte yeşil gömlekler ve yeşil blazer ceketlerinizi beyaz pantolonlarla ya da camel tonlarıyla kombinleyerek güzel bir renk uyumu yakalayabilirsiniz. Stil kodları ise; kamuflaj desenli ceket, kargo pantolon, apotletler ve eskitilmiş görünümlü botlar. Bu sezon askeri modasını en iyi şekilde yorumlayan, tasarlayan marka ve tasarımcıların başında Scotch&Soda, Iro, All Saint ve Balmain geliyor. Saydığım bu markalarda yeni sezon koleksiyonlarında askeri modasının ve hakinin en güzel tonuyla bütünleştirerek, detayların ön plana çıktığı parçalarla 'must have' listenize mutlaka eklemeniz gereken parçalar yer alıyor.

kazak TOMMY HILFIGER, pantolon ELEVENTY, bot GREEN GEORGE, fular DAMAT TWEEN, çanta FJALLRAVEN, kol saati KOMONO, kemer NETWORK, pantolon aksesuarı ELEVENTY, oyuncak araba (Prodüksiyona ait.) zarf (Prodüksiyona ait.)

BİZE ULAŞIN