Chanel'in yeni kreatif direktörü: Virginie Viard

Chanel'in ikonikleşen kreatif direktörü Karl Lagerfeld'in ölümünün ardından modaevi, Lagerfeld'in yerine stüdyo ve moda direktörü Virginie Viard'ı getirecek.

Giriş Tarihi: 20.02.2019 10:52 Güncelleme Tarihi: 21.02.2019 12:20

Chanel'in ikonik kreatif direktörü Karl Lagerfeld, 85 yaşında Paris'te hayata veda etti. Lagerfeld'in boşalan koltuğuna ise 30 yılı aşkın süredir ortak çalışma arkadaşı ve Chanel'in Moda Kreasyon Stüdyosu Direktörü olan Virginie Viard getirilecek.

Karl Lagerfeld, 1983 yılından son gününe kadar Chanel'de etkin bir çalışma hayatı geçirdi. Fransız modaevi Chanel, Lagerfeld'in sağ kolu olan Virginie Viard'ı, tasarımcının ardından markanın kreatif direktörlük görevine layık gördü. Chanel bu kararı, "Böylece Gabrielle Chanel ve Karl Lagerfeld'in mirası yaşayabilir" açıklamasıyla duyurdu.

Virginia Viard ile tanışın!


Fransız modaevi Chanel'de stajyer olarak işe başlayan Virginie Viard, 30 yıldan fazla bir süre Lagerfeld ile çalıştı. Viard, 2017 yılında verdiği bir röportajda; "Koleksiyonları, Karl'ın çizimlerine dayanarak atölyeler ve Métiers d'Art evleri ile hayata geçiriyorum. Karl ile bağlantı yapıyorum. Taslaklarını alır almaz, süreç başlıyor. Onu memnun etmeye çalışıyorum ama onu da şaşırtmayı seviyorum." demişti.



Virginia Viard, geçtiğimiz Aralık ayında New York'taki Chanel Metiers D'Art 2018-2019 şovunda ve Ekim'de Paris'te gerçekleşen plaj konseptli İlkbahar / Yaz 2019 şovunda final selamları için Lagerfeld ile birlikte podyuma çıkmıştı. Virginie Viard, Chanel'in Ocak ayında Paris'te gerçekleşen Haute Couture defilesinde ise podyuma yalnız çıktı. Chanel, Karl Lagerfeld'in şova kendini yorgun hissettiği için katılmadığını duyurmuştu.

BİZE ULAŞIN