Adam Brown sayesinde plajlarda biz de varız

Asıl mesleği fotoğrafçılık olan Adam Brown’un markası Orlebar Brown, sadece karada değil; yüzmek için de kullanılabilecek bir ‘şort’ aslında. Adam Brown ile koleksiyonlarını, seyahat etmeyi ve gelecek planlarını konuştuk.

Giriş Tarihi: 10.10.2018 11:20

Röportaj Serhat ŞENGÜL

Orlebar Brown'u 'erkekleri sahilde şık yapma' fikri üzerine yaratt ınız. Sizce bunu başardınız mı?
Moda döngülere girer, erkek giyimiyle ilgili genel tutumun girdiği gibi... Son 10 yılda moda kesinlikle değişti, çünkü erkekler stil seçimlerinde daha da cesurlar, seyahat etmek de gittikçe daha önemli hale geldi. Yüzmenin kendi başına bir kategoriye dönüştüğünü görmek ve bunun etrafında bir yaşam tarzı oluşturabilmek harika bir şey.

Erkeklerin plajda ve gün boyu neye ihtiyacı olduğunu nasıl belirliyorsunuz?
Öncelikle müşterilerin perspektifinden bakıp onları kendi dünyamıza çekmek için nerede olmak istediğimizi hayal ediyoruz. Seyahatin temelinde zihinsel ve fiziksel olarak gerçeklerden kaçış vardır. O yüzden biz yeni bir koleksiyon yarattığımızda, kendimizi müşterilerimizin yerine koymaya çalışıyoruz.

Bu aynı zamanda koleksiyonda çok yönlü olmakla da ilgili. Markayı yaratırken odak noktamız 'plajdan bara' devam etmeye olanak sağlayacak tasarımlar yapmaktı. Ancak şimdi, müşterilerimizin ürünlerimizi nasıl kullandığını, neye ne zaman ihtiyaç duyduğunu onlardan dinliyoruz. İster spor, ister rahatlama ya da eğlence için olsun, her senaryo için bir şeyimiz olmasını sağlamaya çalışıyoruz.

Sosyal medya ise bizim için ayrıca önemli. Bu sayede müşterilerimizi aktif olarak izleyip ürünlerimizi nasıl ve nerede kullandıklarını takip edebiliyoruz.

Bir plaj koleksiyonu için kolları sıvadığınızda, koleksiyonunuzun zaman içinde blazer ceket ve pantolonlarla dolu tam bir gardıroba doğru genişleyeceğini öngörmüş müydünüz?
Esasında gayet belli bir vizyonu olan ve sonradan tamamen bir yaşam tarzına dönüşen, özel dikim bir yüzme şortu ile işe başladık. 2010 yılında gömlekleri, tişörtleri ve polo yaka tişörtleri piyasaya sürdükten sonra, müşterilerimizden daha geniş bir koleksiyon için talep geldi. Harika olan şu ki; artık her ortama uygun ürün çeşitliliğine sahibiz.

Orlebar Brown erkeği kimdir?
OB erkeği güneşi ve seyahati sever; mutlu, keyifl i ve güzel geçirdiği zamanları da kutlar. Bu nitelikleri somutlaştıran herkes, ulaşmak istediğimiz kişidir. Nasıl göründüğüne önem veren ve araştırmaya da meraklı olan bir erkek...

Koleksiyonda favori parçalarınız neler?
Mürekkep mavisi renginde Bulldog X yüzme şortu ve lacivert Terry yazlık havlu polo gömlek. Tatiller için mükemmel parçalar...

Markanızı benzerlerinden farklı kılan nedir?
Özel bir yaklaşımımız var: Kalıp bizim için her şeyden önemli. Şortlarımız, geleneksel erkek takım elbiselerin pantolon modeline dayanıyor, böylece iyi görünüyor ve giyene kendini iyi hissettiriyor.

Londra'da bir mayo markası olarak uzmanlaşmak biraz ironik değil mi?
Nerede bulunduğumuzun önemi yok, her zaman dünyanın bir yerinde yaz mevsimi yaşanıyor ve müşterilerimiz uluslararası bir zihniyete sahip. Londra havasının kötü bir şöhreti var ama burada çok sıcak günler de oluyor ve nereye bakacağınızı biliyorsanız, yüzme şortlarımızı denemek için mükemmel yerler bulabilirsiniz, Shoreditch House'un çatısındaki havuz veya Hampstead Heath'teki yüzme havuzları bunlardan sadece ikisi.

Gelecek planlarınızda neler var?
Kısa süre önce, hâlâ geliştirmekte olduğumuz bir 'Yaz Sporları Koleksiyonu' piyasaya sürdük ve şapkalar, suda kaymayan slip-on ayakkabılar ve bez çantalar da dahil olmak üzere bir dizi aksesuarı kullanıma sunduk. İstinyePark'ta açılacak olan yeni mağazamızla markayı daha tanınır hale getirmekten dolayı heyecan duyuyoruz.

Türk pazarında en çok ne satıyor?
Fotoğrafik baskılarımız yer gözetmeksizin dünya çapında çok popüler, özellikle fotoğrafçı Slim Aarons'ın özel baskı koleksiyonu, 60'ların havuzbaşı ütopyasını kapsadığı için, bizim estetiğimizin merkezinde ve hemen Orlebar Brown olduğu tanınabiliyor.

Her erkeğin gardırobunda sahip olması gereken şeyler nedir?
Klasik lacivert Bulldog şortlarımız, tamamen yüzülebilir oldukları halde takım elbise pantolonlarını baz alır. Çift fonksiyonelliğe sahip olup güzel havalarda şık bir gündüz veya akşam şortu olarak kullanılabilir. Çok miktarda özel dikim klasik renklerde tişörtler de asla eskimeyecek, diğerleriyle kombine edilebilecek, karıştırılabilecek veya eşleştirilebilecek parçalar. Son olarak bir erkeğin tarzı ve kişiliği hakkında çok şey söyleyebildiği için iyi bir kol saati mutlaka olmalı.

Esquire Türkiye
The Big Black Book

İlkbahar-Yaz 2018

BİZE ULAŞIN