Erkekleri plajda fark ettirmeye kararlı: Doruk Topaloğlu

Mimarlıktan erkekler için deniz şortu oluşturmaya doğru çıktığı yolculukta Doruk Topaloğlu, 20’li yılların siluetlerini, sofistike bir renk paleti ve orijinal desenlerle birleştirerek erkeklerin en güzel yaz hatıralarında yer edinmeyi hedefliyor.

Giriş Tarihi: 07.08.2018 12:35
Yazı Serhat ŞENGÜL

31 yaşındaki Doruk Topaloğlu, aslında mimar. Sanat ve tasarıma ilgisi ve çizim yeteneği onu tasarım dünyasına yöneltmiş. Londra ve Paris'te eğitimlere katılarak farklı kozmopolit tarzlar, desenler ve kumaşların dikkatini çektiğinden bahsediyor ve bir mimar olarak tüm işçilik ve detaylara ayrı bir tutkuyla baktığının altını çiziyor: "Benim için detaylar bütünü, bütün ise detayları etkiliyor."

Her zaman erkek giyimine ve detaylara çok ilgili olan Topaloğlu, "Dünya çapında düzenlenen erkek modası ile ilgili fuarları ve defileleri sürekli takip ettim. Centilmen tarza ve özel dikim kıyafetlere ayrı bir tutkum var." diyor. Onu deniz şortları tasarlamaya iten şey ise aslında bu alandaki ihtiyaç ve monotonluk olmuş: "Kadınların plajlarda kendilerini şık ve özel hissetmeleri için bir sürü seçenek mevcutken erkeklerin gardırobu birbirinin aynısı, tektip modellerden ibaret. Dolayısıyla ben, centilmen tasarımları ile öne çıkan, özenle dikilmiş, kumsalda erkekleri farklı ve özel hissettirecek seçenekler yaratmak istedim."

Bu amaçla Topaloğlu İtalyanca 'benim imzam' anlamına gelen Monsegno'yu kuruyor. Onun için markası, tamamen bir Akdeniz kimliğine ve kültürüne sahip. Hayatın zevkine varmayı ilke edinmiş markanın ürünleri, yaşamaktan keyif alan ve anın tadını çıkaran beyefendiler için yaratılmış. Desenlerle erkeklere yazın daha şık olma seçeneği sunan parçalardan oluşan tasarımlar, âdeta bir mimari proje gibi geçmişten bugüne kadar şehir mimarilerinden ilham alan geometrik desenlerle hayat buluyor.

Monsegno, bir anlamda bir 'gusto sahibi erkekler kulübü'. Buram buram Akdeniz sahillerinin kokusunu hissettiren, kalıplarda farklılaşan, klasik kumaş pantolonlardan devşirme, deniz şortu olduğunun ilk bakışta anlaşılmasının çok zor olduğu koleksiyonuyla erkekler için âdeta 'plaj smokini' oluşturmak üzere yola çıkan bir marka.

Topaloğlu, Monsegno şortları 1920'li yılların kalıplarından esinlenerek oluşturmuş. Rafine bir zevkin ürünü olan Riviera tarzının bir yansıması olarak oluşturulan renk ve desenler, zanaat ürünleri olarak detaylardaki kusursuzlukla farklılaşıyor.

Monsegno şortların en büyük özelliği ise kalıp ve kumaşların diğer markalardan farklı olması. En özel terzilerin elinden çıkan şortlar, yüksek kalitede ve hızlı kuruyan kumaşlardan yapılıyor. Şortlar aynı zamanda su itici ve UV filtresiyle kaplı. Topaloğlu, Monsegno'yu önümüzdeki sezonlarda erkekler için tam bir yaz koleksiyonu/resortwear sunan bir marka haline getirmeyi planladığını söylüyor. Yine şıklığı detaylarında gizli, yeni ve farklı ürün kategorileriyle... Bekleyip göreceğiz.




MONSEGNO 2018 İLKBAHARYAZ KOLEKSIYONU

Monsegno 2018 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu, dört farklı model ve 24 farklı desenden oluşuyor. Koleksiyon parçaları; marin çizgiler, tekrar eden geometrik desenler yanında pastel bir renk paletiyle tamamlanıyor. Koleksiyonun en iddialı tarafıysa kalıpları. 20'li yılların plili pantolonlarından esinlenen kalıpların yanında, kemer bölümü farklı renkte kumaşlardan asimetrik kapanan düğmeli modeller ön plana çıkıyor. Duble paçalarsa deniz şortlarında bulmanız zor olan diğer özellikler olarak farklılaşıyor. Bozuk para cebi ve cep kenarlarındaki farklı renkteki biyelerse sofistike bir zevkin ürünü olan farklı detaylar olarak dikkat çekiyor.
monsegno.com

BİZE ULAŞIN