Yeni trend: Risk almak

Yaz sezonunda, erkeklerin genelinin günlük hayatta giymeyi tercih etmediği ürünler ön plana çıkıyor. Ancak yine de sadece trendlere uymak için değil; ön yargıları yıkarak stilinizi geliştirmesi adına bu ürünlere şans vermelisiniz. Hemen her ürün kendi içinde çok sayıda çeşit sunuyor, size en yakın olanını tercih ederek riski azaltabilirsiniz. Şimdiden tüyo verelim; ‘combo’ yapmayı planlıyorsanız stil sayfalarında yer alan her ürünü aynı anda denemenizde hiç bir zarar yok.

Giriş Tarihi: 21.07.2018 15:34 Güncelleme Tarihi: 21.07.2018 15:53

Stil Editörü Gökçecan YÜREKLİ

Fotoğraf Arda GÜLDOĞAN

Stil Editörü Asistanı Gamze ŞENGÜL

SANDALET SEZONU AÇILDI

Erkeklerin genelde sandaletlerle aralarının iyi olmadığını kabul ediyoruz. Çok rahatlar, doğru. Fakat yanlış kombinlendiğinde sonucu felakete götürebilecek kadar riskli bir seçim olduğu da bir gerçek. Bu durum, 2018 yaz sezonunda sandaletlerin bir trend olarak karşımıza çıkmasını önlemedi tabii, moda konseyi bizi önümüzdeki aylar için sandaletlerle başbaşa bıraktı. İşin iyi yanı ise; sandaletler yanlarında terliklerle birlikte önümüzde sunuldu. Özellikle bizim kültürümüzde, beyaz çorap – sandalet ikilisi yüzünden mimlenen bu yeni trendden kaçmayı düşünüyorsanız terliklerin daha risksiz olduğunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Sokak stilinin öne çıktığı bu dönemlerde terliklerin ya da doğru kombinlenen sandaletlerin gözleri ayaklarınızda toplamayacağına söz veriyoruz, bu satırlardan sonra riski kabul ediyoruz.

Trendlerin sıkı takipçisiyseniz bu satırlarımız size… Sandaletler arasında tercih yaparken daha spor ve maskülen tarzda olanları seçmek, kombinlerinizi daha rahat birleştirmenizi sağlayacaktır. Japon markası Hender Scheme'in yeni sezonda öne çıkan deri detaylı spor sandaleti ya da Christian Louboutin'in düz tabanlı asimetrik bantlı sandaleti ile 'cool' görüneceğinize şüphe yok. Yatırım yapmalık değil denemelik sandalet arıyorum derseniz de, muadillerini birçok hızlı tüketim markasından kolaylıkla bulabilirsiniz. Risk almayıp terlikleri tercih etmek isterseniz, trendlere yine uyum sağlayabilmek adına grafik desenli olanları ya da logo baskılıları gözden geçirebilirsiniz. Yeni sezonda, çok tartışılan Vetements gibi sokak giyiminin öncü markaları sayesinde baştan aşağıya logolara bürüneceğimize de değinmiş olalım böylelikle. Uzun zamandır herkesin ayağında görmeye alışık olduğumuz, rahatlığı sayesinde bir giyenin bir daha ayağından çıkarmak istemediği Birkenstock'ları da unutmayalım. Terliklere bile kendinizi kapadıysanız, bir önerimiz daha olacak. Nike, Sketchers gibi spor markaların çoğunda bulabileceğiniz sandalete yakın görünümüyle hem bu trende uymanızı sağlayacak hem de rahat tabanlarıyla size rahat ettirecek modeller mevcut. Bizim önerimiz ise Malibu'nun Santa Monica Dağları'ndan esinlenen örgülü ayakkabıları. Benzer terlikleri de aynı şekilde markada bulabilirsiniz.

Versace İlkbahar-Yaz 2018 koleksiyonunda takım elbiseler terlik ve sandaletlerle kombinlenmişti.

CHRISTIAN LOUBOUTIN

LEVI'S

HENDER SCHEME

ŞORTLARIN KISALMA VAKTİ

Risk aldıran parçalardan biri de; şortlar. Kargo şortları, bol modelleri, cepleriyle kafa karıştıranları bir kenara kaldırabilirsiniz şimdilik, bir süre daha dar modelleri giymeye devam ediyoruz. Asıl risk ise; şortlar daha da kısalıyor! Özellikle Türk erkeklerinin, sırf trend olduğu için kısa şortları tercih etmeyeceğini biliyoruz ama yine de üzerine basarak söyleyebiliriz ki, şortlar doğru kombinlendiğinde proporsiyonunuzu her zamankinden doğru gösterebilecek niteliğe sahipler. Boyunuzu uzun ya da kısa göstermek, şortunuzun ve üzerine seçeceğiniz tişörtünüzün ya da gömleğinizin boyu sayesinde sizin elinizde olabilir. Bu riski daha kolay bir şekilde göze alabilmek için iki önerimiz olacak. Kısa şortları giymeye şehirden önce tatilde başlayabilirsiniz. Erkek mayolarının boyları uzun bir süre önce kısaldığından, yeni sezonun 'kısalığı' gözünüze batmayacaktır. Havuz ya da deniz kenarında giyeceğiniz kısa şort mayolarınızı, yukarıda bahsettiğimiz terliklerle kombinleyebileceğinizi hatırlatalım. Tatilde denemenin daha kolay ve rahat olduğu konusunda bize hak vereceksiniz. Şortlar konusundaki diğer önerimiz ise, hepimizin her zaman giymeye alışık olduğu jean şort. Kumaş ya da keten renkli şortlardansa jean şortların daha risksiz değerlendirilebileceği bir gerçek.

Adam Katz Sinding'in Pitti Uomo 2017'de kadrajına takılan görünümler.

Şort TED BAKER (BRANDROOM)

Terlik BALMAIN (BEYMEN)

H&M

ÖN YARGILARI KALDIRIYORUZ

Erkeklerin genelde koşarak kaçtığı ya da yalnızca koşarak kaçması gerektiğini düşündüğü ürünlerin başında kısa kollu gömlekler geliyor. Fakat söz konusu moda olduğunda, bugün koşarak uzaklaştığımız ürünlerin yanına yıllar sonra koşarak geri dönebileceğimiz gerçeğini unutmamamız gerekiyor. En azından giyim kodları konusunda çok büyük konuşmayalım… Mr. Porter'ın Satın Alma Müdürü Sam Kershaw, yeni sezon trendlerini değerlendirirken "Kısa kollu gömleklere biraz daha sevgi göstermeliyiz." demişti. Sevginiz hazır mı? Göstermek için bu sezon tam zamanı. Başlangıç modeli ise 'cuban' yakalılar, yani Küba yaka olarak Türkçe'leştirdiğimiz gömlek çeşitleri olacak. Aslında birkaç sezondur desenleri sayesinde Hawaiian modelleri olarak karşımıza çıkan bu gömleklerin yeni sezondaki farkı, desenleri yerine yaka kesimleriyle anılıyor olmaları. Yaz sezonunun klişeleşen maskülen floral desenlerin bu gömleklere çok yakıştığına şüphe yok. Yine de şehirde henüz bu kadar desenli ve her zamankinden farklı bir model tercih etme riskini almak istemezseniz, düz renklileri giyebilirsiniz. Bizim önerimiz ise erkeklerin en büyük kurtarıcılarından biri olan mavi tonları… Riski büyütmeyi göze alıyorsanız, doğru yöntem yine bu gömlekleri tatilde giymeye başlamak olacaktır. Sıcak yaz akşamlarında güneşin altında yanan teninize uyum sağlayan desenli gömleğinizin şehirdeki kadar dikkat çekmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Yaz tatillerinizde denemeye rahatlıkla başlayabileceğiniz trendleri şehirde giymenin 'risk almak' olduğunu kabul ediyoruz ama her biri doğru kombinlendiğinde üzerinizdeki hafif, az ve öz giysi sayısının da etkisiyle 2018 İlkbahar-Yaz sezonuna uyum sağlamaya devam etmek isteyeceksiniz.

Ryan Gosling, 2011 Cannes Film Festivali

DESMOND&DEMPSEY

ZARA

MOCASSINI

Justin Bieber, günlük hayatında şortları tercih eden ünlülerden.

H&M

ZARA

MALIBU

Gömlek PAUL SMITH (BEYMEN),

Şort LEVI'S,

Şapka BORSALINO (BEYMEN),

Kol saati RYMOND WEIL,

Ayakkabı BALENCIAGA (BEYMEN),

Cüzdan MOCASSINI (her biri),

Güneş gözlüğü SALVATORE FERRAGAMO

BİZE ULAŞIN