'Denim' ve 'Stripes' hakkında her şey

Yeni sezonda denim yani geçmişten günümüze kadar gelen ve adeta vazgeçilmezimiz olan, bir başka deyişle ‘jean’ parçalara ek olarak ‘çizgili’leri sık sık görmeye şimdiden hazırlıklı olun.

Giriş Tarihi: 19.07.2018 13:24 Güncelleme Tarihi: 20.07.2018 17:50

STİL EDİTÖRÜ DİLARA İPEK ŞATIR
FOTOĞRAF ARDA GÜLDOĞAN

Her sezon karşımıza bambaşka halleriyle çıkan denim nam-ı diğer 'jean' tasarımlar bu sezon; taşlanmış, koyu ve açık olarak yeni sezona giriş yaptı. Peki denim'i neredeyse her sezon bu kadar vazgeçilmez kılan nedir?

Rahat oluşunun yanı sıra sport casual stilinin vazgeçilmezi olan jean pantolonlar ve ceketler birçok parçayla sağladıkları uyum kadar şıklıklarıyla da 'zamansız'. Evet zamansız çünkü günlük hayatta belki de en iyi kurtarıcımız olan jean pantolon ve ceketler çoktan birer 'ikonik' parçalara dönüştü!


1. polo yaka tişört ALEXANDER Mc QUEEN (BEYMEN) 970 TL 2. jean ceket MAVİ JEANS 179, 90 TL 3. tişört LEVI'S (L'APPART) 109, 90 TL 4. tişört MASSIMO DUTTI 129 TL 5. tişört SCOTCH & SODA (BEYMEN) 445 TL 6. The New York Times: Explorer (VAKKORAMA) 290 TL 7. Paul Mc. Cartney 350 TL 8. şort LEVI'S (L'APPART) 269, 90 TL 9. şort LEVI'S (BOYNER) 179, 90 TL 10. pantolon J. COHEN (VAKKO) 2.490TL 11. pantolon LEVI'S 501 (BOYNER) 259, 90TL 12. terlik CHRISTIAN LOUBOUTIN (Fiyatı henüz belli değil.)

İlk, 19. yüzyılda Levi Strauss tarafından iş elbisesi olarak dikilen 'Blue Jean' efsanesi 1950'lerde Marlon Brando ve James Dean gibi ikonik isimlerin giyerek başlattığı ve günümüze kadar hâlâ vazgeçilez olan 'denim' ismini Fransa'nın 'Nimes' kentinden alıyor. Kentin orijinal ismi 'Serge de Nimes' olmasına rağmen Amerikalılar'ın söylemiyle zamanla 'denim' halini almış.

2018 yaz sezonunda ise; karşımıza yazılı, desenli, yırtık ve klasik denim kumaş rengiyle karşımıza çıkan modellerle her zevke ve stile hitap eden parçalar 'çeşitlilik'le karşımıza çıkıyor. Regular fit ve slim fit pantolon modellerine bu sezon yüksek bel pantolonlar da ekleniyor. 'Dadcore' trendine gönderme yapan yüksek bel pantolon ve ceketlerinizi çizgili parçalarla deneyebilirsiniz.


jean ceket CALVIN KLEIN 799 TL; tişört NAUTICA 99 TL; sırt çantası VAUDE (BEYMEN) 890 TL; güneş gözlüğü KOMONO (BOYNER) 656 TL; saat SWATCH 450 TL; jean pantolon LEVI'S (BOYNER) 259, 90 TL; beyaz sneaker ALBERTO GUARDIANI 1. 199 TL; kitap Paul Mc Cartney Revised and Expanded; VAKKORAMA / Phaidon 350 TL

Levi's ve ikonikleşen 501 jean pantolonlar 'old school' stilini benimseyenler için ideal. Modern ve inovatif tasarımları sevenler için Calvin Klein erkek koleksiyonu, renkli ama aynı zamanda düz kesim ve tek renk parçalardan oluşan pantolon, ceket ve gömlek seçenekleriyle zamansızlığını korumayı sürdürüyor.


PHILIPP PLEIN - MSGM

ENİNE YA DA DİKEY, İLLA Kİ 'ÇİZGİLİ'

Kendi içerisinde her zaman bir harmonisi olan 'çizgililer' bu sezon bildiğimiz ince çizgili formunda biraz olsun sıyrılarak kalınlı, inceli, siyahlı ve beyazlı olmak üzere yaz sezonunda başrolde olmaya devam ediyor. 'Breton' olarak da bilinen 'stripes' parçaların sadece tişört ve gömleklerden ibaret olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Pantolon, ayakkabı ve aksesuar olarak da tasarlanan parçalarla karşımıza en göz alıcı ve eğlenceli tasarımlarla çıkıyor. Enine olduğu kadar dikey çizgililerin de göze çarptığı tasarımlarda renk çeşitliliği ve detaylar dikkat çekiyor.


gömlek DOS W (VAKKORAMA) 556, 50 TL; jean pantolon LEVI'S 259, 90 TL; jean pantolon LEVI'S 329 TL; hasır şapka MUDO 49, 95 TL; gözlük SWATCH 165 TL; ayakkabı ADIDAS 609 TL; denim terlik LEVI'S 19, 90 TL; kumbara MUDO CONCEPT 24, 95 TL, kitap VAKKORAMA 290 TL

Tasarımcılar bu sezon çizgili formunu biraz geniş tutarak çizgileri daha belirgin kullanmayı tercih etmiş. Peki, bizce sakıncası var mı? Asla. Giydiğiniz kombini bir anda bambaşka bir havaya sokan çizgili parçaları seviyoruz.

Cesaretiniz varsa baştan aşağı çizgili giyinin ki; bu sezon en makbulü bu. Ya da dilerseniz bir parçayı çizgili, diğer parçayı ise koyu düz renkte bir parçayla kombine edin. Seçim size kalmış. Aksesuar seçiminde ise; bantlı deri sandalet ayakkabıları ya da rengârenk spor ayakkabılarınızı düz renkte bir sırt çantasıyla günlük stilinize rahatlıkla uyarlayabilirsiniz.


FENDI - LANVIN

Issey Miyake, çizgileri belirgin kullanmayı tercih etmiş. Biraz deneysel ama fark yaratan bir şıklıkla ise Fendi, klasik çizgisinden ödün vermeden çizgilileri hem kalın hem de ince kullanarak dikkat çeken detaylarda da baştan aşağı çizgili akımıyla bütünleştirmiş.


çizgili jean ceket ESSENTIEL ANTWERP (VAKKORAMA) 599 TL; jean gömlek CALVIN KLEIN 399 TL; jean pantolon LEE (BOYNER) 279 TL; beyaz pantolon DAMAT TWEEN 279 TL; loafer ayakkabı MASSIMO DUTTI 369 TL; gözlük MCM (L'APPART) 1. 158 TL; dekoratif uçak MUDO CONCEPT 196 TL

BİZE ULAŞIN