Gardıroplara yatırım mevsimi

Beklendiği kadar beyazlara bürünemediğimiz bir kışı geride bıraktık ve gelip gelmediği konusunda her gün bizi şaşırtmayı başaran bir bahar mevsiminin son ayına girdik. Isınan havayla birlikte mevsim şaşmasını bir kenara bırakmaya karar verdik. Artık ‘yaz’ düşünsün!

Giriş Tarihi: 30.05.2018 10:39

Stil Editörü: Gökçecan YÜREKLİ

Fotoğraf: Arda GÜLDOĞAN

Bahar aylarının beraberinde gelmesi gereken rahatlığa, tazelenme hissine mayıs ayıyla birlikte kavuşabildiğimizi düşünüyorum artık. Mevsim geçişini olması gerekenden sert yaşadığımız için, "Mevsim geçişindeyiz, olur öyle!" bahanelerimizi her alanda sıkça kullanma fırsatı da bulduk. Şimdi yazı, sıcak havayı ve tatilleri benimseme zamanı… Bu yaz önümüzde uzun tatil dönemleri olduğunun çoktan farkındayız. Tatil planları netleşmese bile planların son aşamasında olduğumuz aşikâr. İşlerden izinler alındı, takvimlere işlendi. Bizi ilgilendiren kısım ise, yaz gardıroplarına yatırım başladı!

bavul TUMI 5.010 TL

Tişörtler aşağıdan yukarıya; DOCKERS 99 TL TED BAKER (BRANDROOM) 425 TL, COS 350 TL CESARE ATTOLINI (BRANDROOM) 1.975 TL

Hazır, söz tatillerden açılmışken bavullara değinerek başlayalım. Yaz ya da kış fark etmeden, sıkça kısa tatil kaçamakları yapanların en iyi anlayacağı konulardan biri bavul seçimi. Uçaktan inip uzun süre beklenen bavul sıralarına maruz kalmamak için en iyi çözüm kabin boy bavul seçmek. Özellikle bir ya da iki kişi iseniz ve kısa süreliğine tatile gidiyorsanız zamandan kazanmak için bu, iyi bir yöntem olacaktır. Bu durumda, sürekli yanınızda taşıyacağınız ve bir aksesuar görevi görecek bavulunuzu kombininize uyarlamanın, şık bir havaalanı görünümü yaratacağını unutmayalım. Söz konusu tatile ailece çıkıyorsanız ya da tek veya iki kişi olmanıza rağmen tatil uzun solukluysa bavul boyunu taşıyabileceğiniz kadar büyütebilirsiniz.

gömlek JIL SANDER 2.295 TL

sweatshirt Z. ZEGNA 3.300 TL

kemer DOCKERS 89 TL

Kabine almak için gerekli standartları taşımıyorsa, bavulunuzun küçüklüğünün önemini yitirdiğini bir de biz hatırlatalım. Bu durumda kıyafet ve aksesuarlarınızı kısıtlamanıza çoğu zaman gerek kalmayacaktır. Bavulla ilgili değinilmesi gereken diğer konular da fonksiyonellik ve sağlamlık olacaktır. Havaalanı görevlilerinin bavullara nazik davranmak için çaba sarf etmediği konusunda hepimiz hemfikiriz. Fonksiyonellik ise gittiğiniz destinasyonlarda pratik şekilde toparlanmak ve hazırlanmak konusunda zaman kazandıracaktır size. Bavulun yanı sıra çantalar da seyahatlerde önem kazanıyor. Eğer iş için çok kısa süreliğine seyahat ediyorsanız, çoğu zaman bavul yerine büyükçe ve yine fonksiyonel bir el çantası tercih edebilirsiniz. Tamamen gezmeye ve bolca yürümeye odaklı seyahatlerinizde ise sırt çantasının rahatlığı tartışılmaz.

çanta TUMI 2.320 TL

dosya çantası DESA 299 TL

gömlek NETWORK 439 TL

saat SWATCH 585 TL

kalemlik HAMM 195 TL

Mevsimlerin yönünü şaşmasına halihazırda değinmiştik, uzun vadeli çözümler konusunda doğaya iyi davranmamız gerektiği bir gerçek. Bir de kısa vadede, kendimiz için çözümler yaratalım... Dergimizin mayıs sayısını hazırladığımız bugünlerde hâlâ montlarla gezdiğimizi göz önünde bulundurursak, bahar ve yaz akşamları için önlem almamız gerektiği kesin. Şehirde ya da tatilde olmak fark etmez, gündüz güneşin etkisiyle artan vücut ısımızın gece üşümemize neden olacağına şüphe yok. Dolayısıyla ceketlere sarılın! Spor ceketler burada, en uygun yatırım olacaktır. Bulunduğunuz lokasyona ve mekâna göre süet, deri gibi materyaller de tercih edebilirsiniz. Bir süredir moda dünyasına hakim olan sokak giyimininin yükseliş ivmesi azalsa da, sweatshirt'leri vatkalı ceketlerle kombinlemek hâlâ 'cool' sayılıyor. Bir süre daha devam…

ceket DESA 1.599 TL

beyaz gömlek TWEEN 445 TL

gri gömlek TWEEN 229 TL

gözlük CARRERA 1.450 TL

Söz konusu olan gardırop yatırımı olduğunda ayakkabılar, bazen akla gelen ilk parçalar bile olabiliyor. Yeni modellere karar vermeden önce hâlâ kullanılabilecek durumda olanları temizletebileceğinizi hatırlatalım. Kışlık botlarınızı halihazırda temizletip üst raflara kaldırdığınızı düşünerek, yazın giyilebilecek ayakkabılarınızı, özellikle sneaker'larınızı da bir an önce yaza hazırlık listenize ekleyebilirsiniz. Ve sıra yenilerine gelebilir. Siz de benim gibi sneaker almanın bir limiti olmamasına gerektiğine inananlardansanız nereden başlayacağınızı biliyorsunuz.

bavul SAMSONITE 2.044 TL

süveter PEOPLE BY FABRIKA 119,90 TL

kemer DESA 99 TL

cüzdan DESA 149 TL

kartlık DESA 69 TL

gözlük L.G.R. 2.400 TL

bileklik ERMENEGILDO ZEGNA 970 TL

parfüm VAN CLEEF & ARPELS 651 TL

krem THALGO 160 TL

Söz konusu olan bir kıyafet olduğunda, gardıropta zaten olan bir rengin ya da modelin farklı markadaki versiyonunu satın almak mantıklı gelmezken, sneaker'larda durum genelde farklı oluyor. Ayakkabılarınızın kalitesine önem verdiğiniz ve iyi baktığınız sürece neredeyse evladiyelik sayılabiliyor, dolayısıyla mantıklı yatırımlar haline geliyor. Spor ve klasik tarzda ayakkabıların yanı sıra, terliklere de şans verebilirsiniz bu yaz. Özellikle tatil destinasyonlarında burnu açık terlikler giymek, pek göze hitap etmeyecektir. Şehirde ise, burnu kapalı terliklere gözümüzün çoktan alıştığını hatırlatalım, ki "Yok artık!"lar biraz azalsın.

spor ayakkabı ERMENEGILDO ZEGNA 2.440 TL

loafer ayakkabı İNCİ 490 TL

sandalet CHRISTIAN LOUBOUTIN 3.525 TL

Mevsim geçişinde gardırop yatırımına dahil edebileceğimiz bir grup diğer ürün de bakım ürünleri. Değişen havanın cildin dengesiyle oynadığına ve ihtiyaçlarını artırdığına şüphe yok. Dolabınıza ürünleri dizmeye yazın akla ilk gelen, aslında her mevsim kullanılması şart olan bir ürün, güneş koruyucu ile başlayabilirsiniz. Temizleyicileri ve nemlendiricileri de sıraya ekleyebilirsiniz. Parfüm seçimi ise apayrı bir konu olsa da, sıcak havanın etkisini göz önünde bulundurarak 'fresh' bir koku tercih etmenizde yarar var; baharatlı kokuları sonbahar ve kış aylarına bırakabilirsiniz.

bavul AMERICAN TOURISTER 989 TL,

ceket DOCKERS 349 TL,

sweatshirt ERMENEGILDO ZEGNA 1.680 TL,

eşofman altı ERMENEGILDO ZEGNA 1.400 TL,

tişört BAW LONDON (BRANDROOM) 345 TL,

ayakkabı CHRISTIAN LOUBOUTIN 3.645 TL,

şapka DOCKERS 129 TL,

saat SWATCH 250 TL,

gözlük TOMMY HILFIGER X GIGI HADID (SAFILO TÜRKİYE) 1.000TL,

bileklik ERMENEGILDO ZEGNA 1.730 TL,

yüzük KLOTO 415 TL,

duş jeli TOM FORD 295 TL,

nemlendirici TOM FORD 450 TL,

sehpa HAMM 1.110 TL,

sandalye HAMM 890 TL

BİZE ULAŞIN