Modaya tam destek

Bundan tam 26 yıl önce Mercedes-Benz Ailesi’ne katılan ve halen Mercedes-Benz Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi olarak görevini sürdüren Şükrü Bekdikhan’la geçen ay düzenlenen Mercedes-Benz Fashion Week vesilesiyle bir araya geldik.

Giriş Tarihi: 28.05.2018 16:13

Röportaj: Seda KARAN

Fotoğraf: Arda GÜLDOĞAN

Mercedes-Benz Fashion Week ana sponsoru bir marka olarak global anlamda moda ve trendlerle ilişkiniz ne kadar kuvvetli?

Zarafet, stil, yenilik ve mükemmelliğin sembolü olarak kabul edebileceğimiz Mercedes- Benz, tasarımı doğduğu günden bu yana en temel değerlerinden biri olarak kabul ediyor. Modada Chanel ya da Christian Dior'un, mücevherde Cartier ya da Tiffany&Co'nun sahip olduğu kimliği Mercedes-Benz'in otomobil dünyasında sahiplendiğini söyleyebiliriz.

Tasarım ve moda dünyasındaki yenilikler tasarımlarınıza da yansıyor mu?

Mercedes-Benz'in her otomobili duygulara hitap edecek şekilde tasarlanıyor. Tüm yeniliklerden ve teknik özelliklerden önce tasarım diliyle dikkat çeken ve arzu uyandıran Mercedes- Benz tasarımları, bu doğrultuda moda ile mükemmel bir biçimde örtüşüyor.

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul maceranız nasıl başladı?

Marka olarak moda sektörüne verdiğimiz desteğin 22. yılını geride bıraktık. Mercedes-Benz, bugün Sidney, Beijing, Berlin, Istanbul ve Milano gibi dünyanın en prestijli moda haftaları ve etkinliklerini destekliyor. Global ölçekte 40'tan fazla ülkede 50'den fazla moda platformunu da destekliyor.

Fashion Week kapsamında bugüne kadar işbirliği yaptığınız kişi ve markaları sıralar mısınız?

Mercedes-Benz Türk olarak, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'un ilk sezonundan bu yana sektörün yaratıcı isimlerine kesintisiz destek vermek önceliklerimizden biri oldu ve olmaya devam edecek. Bugüne dek sırasıyla Türk modasının başarılı tasarımcıları Özlem Kaya, Zeynep Tosun, Gül Ağış (Lug Von Siga), Hande Çokrak (Maid in Love), Gülçin Çengel Deniz, Begüm Berdan (DB Berdan) ve Başak Cankes'i (Bashaques') destekleyerek koleksiyonlarını sunduk. Bu sezon ise tasarım kariyerinde hem girişimci bir figür olarak öne çıkan, hem de kendine özgü tasarım diliyle dikkat çekici bir Sudi Etuz stilini kısa sürede akıllara kazıyan Şansım Adalı'nın markası 'Sudi Etuz'u sunduk. Buna ek olarak Mercedes-Benz Uluslararası Moda Değişim Programı kapsamında Gürcü modasının önde gelen temsilcilerinden Atelier Kikala ilk defa Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'a konuk olarak koleksiyonunu İstanbul'da sergiledi. Türk moda sektörüne yaptığımız katkı, tasarımcılara verdiğimiz destekle de bitmiyor. Etkinliğin 11 sezondur kesintisiz isim sponsoru olarak bu sezon, geride bıraktığımız 10 sezonu onurlandıran bir koleksiyon kitabını sunmanın mutluluğunu da yaşadık. Geçtiğimiz beş yılın en unutulmaz anları, katılan tasarımcıların defile ve sunumlarını yaratıcı fotoğraflar eşliğinde bir araya getiren Story of X Seasons isimli bu kitapla Mercedes- Benz, Türk moda tarihinin ortak belleğini bir koleksiyon kitabına sığdırdı.

Kişisel olarak moda ve trendlere ne kadar meraklısınız?

Güzel giyinmeyi seviyorum ancak modayı çok yakından takip edip trendleri kendimde uyguladığımı söyleyemem. Daha çok kendi tarzımda giyinmeyi seviyorum, tarzımı da kendimi içinde rahat hissettiğim kıyafetler oluşturuyor.

Alışveriş yapmaktan hoşlanır mısınız?

Alışveriş yapmayı seviyorum ancak çoğu erkek gibi ben de mağaza mağaza dolaşmayı pek sevmiyorum. Bu nedenle teknolojinin nimetlerinden de yararlanarak bazen internet üzerinden alışveriş yapmayı tercih ediyorum.

En çok tercih ettiğiniz markalar nedir ve tarzınızı nasıl tanımlarsınız?

İş saatleri dışında genellikle spor giyinmeyi tercih ediyorum. Takım elbiselerimi veya spor kıyafetlerimi uyumlu bir aksesuar ile tamamlamaktan hoşlanıyorum. Özel bir marka tercihim olmasa da jean pantolon ve spor ayakkabı vazgeçilmez tercihlerimden.

BİZE ULAŞIN