İlkbahar 2018 trend raporu

Son derece renkli ve birbirinden iddialı tasarımları üzerinizden taşımadan önce ilkbahar-yaz 2018 koleksiyonları ve tendleri hakkında bir fikir edinmeniz, yapacağınız en doğru hamle olacak.

Giriş Tarihi: 24.04.2018 13:14

Yazı: Dilara İpek Şatır

DADCORE HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY!

Moda dünyasında geriye doğru bir gidiş dönemi yaşıyoruz. Hem de hızla! Eskilerin izleri silinmiyor. Üstelik daha modern, daha göz alıcı ve cesur hallerle karşımıza çıkıyorlar. Sezon trendlerinin hemen hemen çoğunda vintage dokular modernize edilmiş halleriyle sunuluyor. Ve bunu sunan marka ve tasarımcılar da neredeyse baş tacı edilmiş durumda. Son dönemin en çok konuşulan sezon trendi ise 'Dadcore'

Bu akım nedir, diye soracak olursanız; 'American Old Skool' yaşam stilinin modernize edilerek günümüze kadar gelmiş olması olarak tanımlayabiliriz. Özellikle 80'lerin sonu ve 90'ların başlangıç yıllarını anımsayacak olursanız o zamandan bu döneme kadar oldukça dikkat çeken bir trende dönüştü. 'Dad' ve 'Core' sözcüklerinden türemiş olan bu akım, Balenciaga'nın çok ses getiren runway show'u ile daha da dikkat çekerek ön plana çıktı. Şimdi gelin, bu akımı masaya yatırıp daha yakından tanıyalım.

'Dadcore' sözcüğü adı üstünde 'old skool' yaşam stilini benimseyen, eski alışkanlıklarından vazgeçemeyen, modern görünen ama aslında içinde 70'ler ve 80'li yılların etkisini taşıyarak moda dünyasında 'dadcore' terimi olarak karşımıza çıkıyor. Gerçekten hala o ruhu taşıyanlar var mıdır diye soracak olursanız, evet hâlâ 'old school' stilini benimseyenler, sevenler ve giyinenler var. Ancak bunun bir moda trendine dönüşmeden aslında bir yaşam stili olduğunu vurgulamak isteriz. Geçmiş dönemlere nazaran daha modernize edilmiş formlarla tasarlanan parçalar unique renklerle ve biraz sıra dışı styling'lerle sunuluyor. Belli başlı stil kodları mevcut. Olmazsa olmazların başında; yüksek bel denim pantolonlar, bol kesim ve paça boyu biraz kısa chino pantolonlar, bomber ceketler, eskitilmiş görünümlü denim ceketler ve tabii ki markanın imzası haline dönüşen kasket şapkalar.

Yeniliği seven ve devamlı yeni trendleri ve tarzları denemeyi sevenler için de ideal olduğunu söyleyebilirim. Tavsiyem, kombine hareket ve renk katmak adına yüksek bel ve eskitilmiş denim kumaşından pantolon ve ceketleri renkli sweatshirt ya da tişörtlerle kombinleyin. Hem de çok alışkın olduğumuz 'forma' görünümünden kaçının. Sırt çantaları için de renkli deri modeller kullanışlı olduğu kadar dikkat çekici.

Kombinin tamamlayıcı ve etkili aksesuarı olan saat tasarımlarında ise; Omega'nın Nato Kayış koleksiyonuna ait modelleri vintage hissiyatıyla ve farklı renk ve çizgili model seçenekleriyle üretilmiş. Nato koleksiyonu Olimpiyat Oyunları'ndaki 18 bayraktan ilham alınarak tasarlanmış ve tüm kayışlarda paslanmaz çelik toka ve sabit köprüler yer alıyor. Birden fazla ve farklı renk seçeneğine sahip bu koleksiyonda hangi rengi seçeceğiniz size kalmış. Bizim favorimiz; turuncu çizgili model.

PASTEL TON HAKİMİYETİ

Hayat kurtaran takım elbiseler bu defa karşımıza birbirinden iddialı, rengarenk pastel tonlarla çıkıyor. Pastel renklerin hakimiyetinde biraz daha sporlaştırılmış tasarımlarla sokaklarda dikkat çekmeye şimdiden hazır olun. Renkli takım elbiseler bu sezon dar kesim yerine oversize yani bol kesim formlarla bahara merhaba diyor!

Buz mavisinden su yeşiline, pembeden turuncuya kadar birbirinden iddialı tonların yer aldığı renk skalasında bizim favorimiz buz mavisi ve açık pembe tonlarının verdiği dingin ve canlandırıcı hissiyat. Yaz aylarına sayılı günler kala biraz koyu renklerden sıyrılıp gardırobunuzda renkli parçalara yer açmanın tam zamanı.

Klasik çizgiden şaşmayanlar için de, takım elbise konusunda siyah ve lacivert kuralını yıkma zamanı. Size yakışan doğru rengi ya da tonları bulup fark yaratmak isteyebilirsiniz. Renk konusunda biraz cesur olmak için daha beyaza yakın olan tonlara da yönelebilirsiniz.

Balenciaga koleksiyonunun yanı sıra, İtalyan devi Ermenegildo Zegna da rengarenk ve göz dolduran runway show'u ile harika bir görsel şölen yaşattı. Koleksiyonda yer alan parçaların neredeyse tamamı pastel renklerden oluşan takım elbiseler, beyaz ve bej tonlarının hakimiyetinde pantolonlar, bomber ceketler, oldukça ilginç detaylarıyla dikkat çeken aksesuarlar ve bütün bunları yaratan ekibin başındaki markanın artistik direktörü Alessandro Sartori büyük bir alkışı hak ediyordu. Koleksiyonda yer alan alışılagelmiş dar kesim formlardan sıyrılarak tasarlanan parçalardaki çizgili ceketler, akışkan kumaşlar ve kullanılan renklerin canlılığı farkını gerçekten ortaya koyuyor.

Renkli giyinmenin de bazı kuralları var elbette... Örneğin; aksesuar seçimlerinde daha sade, yalın ve mümkünse gösterişli olmayan parçalara yönelmenizi öneririm. Aksesuarı mümkün olduğu kadar az kullanın. Sadece güneş gözlüğü ve düz renkte desensiz model bir çanta yeterli olacaktır. Ayakkabıda da çok renkli olmayan daha casual ya da spor modelleri tercih edebilirsiniz.

BİZE ULAŞIN