Sezonun hit aksesuarları

Geçtiğimiz ay İlkbahar-Yaz 2018 sezonuna girdiğimizi müjdelemiş ve tüm trendleri bu sayfalarda masaya yatırmıştık. Bu ay da aksesuarlara odaklanalım istedim.

Giriş Tarihi: 19.04.2018 10:36

İŞTE YENİ SEZONUN AKSESUARLARI...

Yazı Serhat Şengül

AYAKKABILAR
Geçtiğimiz sezonlarda başlayan altları kalın 'çirkin spor ayakkabı' trendi bu sezon da devam ediyor. Buna ek olarak çorap görünümlü spor ayakkabılar, nubuk yaz botları ve slip-on'lar, ucu kapalı, yanları açık sandaletler ve tek parça ucu açık terlikler sezonun turistik temasına selam veren parçalardan. Spor ayakkabı ve terliklerde bant trendinin hüküm sürdüğünü de söylemek mümkün. Kimi parçalarda kalın tek bant kullanılırken kimi parçalarda çift bantları (cırt-cırt) görmek mümkün. Bunların yanında klasik tarzı sevenlerin imdadına, parlak deriden klasik bağcıklı, kösele tabanlı ayakkabılar yetişiyor.

ŞAPKALAR
Sezon şapkalarına baktığımızda öncelikle beysbol keplerini görüyoruz. Kepler bu sezon üzerlerindeki artistik çizimlerle ve de esprili sloganlarla (Erkek giyimini yeniden 'harika' yapmak, gibi) farklılaşıyor. Renkleriyse pastel pembeler ya da kırmızılar. Güneşten koruyucu geniş ayalı turistik şapkalarsa haki ve duman mavisi renklerinde… Sezonun en enteresan şapkası ise komando beresi. Bu parçaysa sezon aksesuarlarında siyahın yerini alarak daha sofistike bir görünüm veren gece mavisi tonlarında.

ÇANTALAR
Bu sezon hüküm süren turist temasıyla birlikte seyahat boyu çantalar sıkça günlük hayata sıçrıyor. Plaj çantası tadında geniş çizgili el çantaları da dikkat çeken parçalardan. Sırt çantalarında ise en dikkat çeken detay; kemer tokalar ve fermuarlar. Onun dışında 90'lar temasından emanet bel çantaları bu sezon çapraz şekilde kullanılıyor. Buna, turistlerden emanet, yine çapraz takılan ya da paraşüt gibi önde bağlanan küçük ve fermuarlı vücut çantaları da alternatif oluyor. Beyaz, duman mavisi ve mavi kantaron çantalarda en sık gördüğümüz renklerden.

BİLEKLİK VE YÜZÜKLER
Bileklikler yaz aylarında erkeklerin vazgeçemediği aksesuarlardan. Rengarenk kalın örgü bileklikler, ince deri bilekliklerle kombine edilebiliyor. Erkek koleksiyonlarında aynı zamanda son birkaç sezondur yüzüğün de hâkimiyetinden bahsetmek mümkün. Bu sezon üzerlerinde rakamlar olan ince yüzükler en enteresan parçalardan olurken klasik alyansların çoklu versiyonlarını görmek mümkün. Yakalara takılan broşlar, bel çantalarını süsleyen hayvan broşları, sıfır yaka gömleklerin bile üzerine takılan, hatta yer yer kemer niyetine trençkotların üzerine geçirilen ince kravatlar da sezonun öne çıkan diğer aksesuarlarından.

BAHAR GÜNEŞİNE FRANSIZ TASARIMI
Paris'in ikonik güneş gözlüğü markası İzipizi'nin 'Rock Garden Limited Edition' isimli 2018 İlkbahar Yaz koleksiyonu; spontane, doğal ve mineral güzellik kavramını benimseyen çöl bahçelerinden esinleniyor. Gri mermer, pembe granit, mavi ve beyaz kil renklerindeki Sun serisi %100 UV3 uyumlu renkli lenslerle görüşünüze konfor sağlıyor. Yedi eğlenceli rengi ile Sun serisi güneş gözlükleri, ultra hafif ve katlanabilir özelliğiyle gözlüğünü yanından ayırmak istemeyenlere taşıma kolaylığı sunuyor. İzipizi'ler (söylemesi de gözlükleri kullanması kadar zevkli) Pop Corner'da ve Vakkorama'da satışta!

GÖZLÜKLER
Beyaz rengin bu sezon çantalardan sandaletlere, kemerlerden yüzük ve güneş gözlüklerine kadar birçok aksesuarda hâkimiyet kurduğunu söylemek yanlış olmaz. Beyaz kemik çerçeveler bu sezon yer yer klasik kalın formlarda, yer yerse fütüristtik eliptik formlarda karşımıza çıkıyor. Kalın kemik çerçeveler bazı tasarım markalarında kesik ya da yarım karşımıza çıkarken sezonda renkli camların hâkimiyetinden bahsetmek mümkün. Kantaron maviler, koyu kırmızılar ve aynalı turuncular sezonun güneş gözlüklerinde öne çıkan tonlarından oluyor. Yuvarlak kemik modellerse illaki ortadan metal aksamlar bağlanıyor.

KEMERLER
Kemerlerde bu sezonun öne çıkan outdoor temasından esintiler görmek mümkün. Trekking ve izcilikten esinlenen, çift toka arasına sıkıştırılarak kullanılan, uçları uzun bırakılan deri kemerler bu sezonun olmazsa olmaz parçalarından. Uzun kalan ucu kemer etrafında bir kez düğümlemek ya da pantolon britlerinin arkasından dolamak mümkün. Öte yandan kimi kemerlerde, paraşüt tokalarıyla birleşimler göze çarparken bazıları da klasik tokalı ince deri kemerler olarak ön plana çıkarak yine klasikten vazgeçemeyenlere geliyor. Kemerlerde tercih edilen tonlar ise kum bejleri, beyazlar ve turuncu.

ALFA ERKEĞE DÖNÜŞMENIN FORMÜLÜ
Herkesin orijinal ve kalabalıklar içinde fark edilir olmak istediği bir dönemde, aşırıya kaçmadan öne çıkabilmek için #BecomeanAlpha Sloganıyla yola çıkan üçüncü sezonundaki Saint REGGA, kadın ve erkekleri hayran olunan alfa bireylere dönüştürmeye kararlı gözüküyor. Londra merkezli Saint REGGA, İngiliz sokak giyim kodlarını yüksek kalitede kumaşlar ve sofistike detaylarla birleştiriyor. Marka alfa erkeğini; pardesü, geleneksel kumaşların ve ipeklerin kullanıldığı tişörtler, ham ipekten bomber ceket, denim ceket ve ipeğin kullanıldığı pantolon ve şortlar ile tamamlıyor. Saint REGGA'nın yaz koleksiyonundaki renk tonları ise olabildiğine sade ve zamansız: Siyah, haki, lacivert ve bej.

BİZE ULAŞIN