James Norton'un hem şık hem sıcak stili

Aynı anda hem şık görünüp hem de sıcak kalmak mümkün mü? TV’nin en cesur ‘başrol’ oyuncularından James Norton’ın bu konu hakkında söyleyeceği bir çift sözü var.

Giriş Tarihi: 31.03.2018 10:50 Güncelleme Tarihi: 31.03.2018 11:01

Yazı: Finlay Renwick
Derleme: Kaan Sancar

James Norton'ı tanımak için hikâyenin en başına dönmek gerek. ITV polisiye serisi 'Grantchester'da büyüleyici gözleriyle dikkat çeken nazik mahalle papazı Sidney Chambers rolüne bürünmeden öncesine… Ya da BBC'nin cinayet dizisi 'Happy Valley'de tecavüzcü, katil bir psikopatı canlandırmadan öncesine… Yine BBC'nin 'Savaş ve Barış' uyarlamasında Prens Andrei Nikolayevich Bolkonsky'nin soluduğu seyreltilmiş havayı ya da James Bond rolü için bahisçilerin en fazla para yatırdığı kişi olmasından öncesine… James Norton'ı tanımak için sanatçının çocuk partilerinde animatörlük yaptığı yıllara dönmek gerek.


Paul Smith
Gri kaşmir-yün mont, 975
pound; siyah-beyaz desenli
gömlek, 215 pound

Kuzey Yorkshire'da büyüyen Londra doğumlu yıldız "Evet, doğru." diyor yağmur hafifçe çiselediği bir öğleden sonra mütevazı bir kulübün arka masalarından birinde oturmuş kibarca cheeseburger'ini yerken. (Önceki gece yemeğine viski eşlik ediyordu; benden duymadınız.)

"Çocuk partileri organize ediyordum. Hem de Cumartesi sabahları akşamdan kalma bir halde!

Varoluşsal sorgulamalarla dolu, bisiklet üzerinde geçen bu sabahların ardından 32 yaşındaki oyuncu, Pazar akşamlarını süsleyen görgüsüz bir yakışıklıdan İngiliz 'Next Big Thing'de Cambridge ve Rada gibi kusursuz referansları harmanlayan bir taht veliahdına kadar pek çok şekilde karşımıza çıktı. Bu roller papazdan bir suçluya ve Tolstoy saraylısına uzanıyor. Sanatçı için ufukta yine büyük bütçeli bir yapımın göründüğünü de belirtmeliyiz: 'McMafia'.


Hermès; Prince of Wales palto, 3.650 pound; bej kaşmir balıkçı yaka kazak, 1.140 pound; gabardin pantolon, 460 pound

"Bu hikâye mafyaya katılmaya zorlanmış bir adam hakkında; klasik Corleone tarzı bir kurgu." diyor Norton bu yapımda oynayacağı Rusya'da doğup İngiltere'de büyümüş tıpkı babası gibi kasvetli saat 9-5 mesaileriyle boğuşan bir maliyeci olan Alex Godman rolü hakkında. "Hiçbir zaman karakterin bu olaylardan hoşlanıp hoşlanmadığından ve bu olayların onu ne derecede baştan çıkardığından emin olamayacaksınız."


Gucci; Kaşmir kruvaze palto, 2.840 pound; gömlek, 290 pound

Misha Glenny'nin kaleme aldığı, 2008'de yayımlanan ve gerçek yaşamdan uyarlanan Mc-Mafia: A Journey Through the Global Criminal Underworld isimli kitaba dayanan BBC ve Amerikan AMC kanalının ortaklaşa ürettiği sekiz bölümlük yapım; oldukça inişli çıkışlı bir olay örgüsüne sahip. Örnek verirsek; Londra, Belgrad, Kahire ve Tel Aviv bu mekânlardan sadece bazıları. Bu rolün Norton'a fonetik olarak Rusça öğrenme gerekliliğini doğurduğunu da belirtmek gerek. Diğer rollerinde de kanıtladığı üzere oyuncu kolay yolu pek tercih etmiyor, açıkçası.


Versace; Kaşmir palto, 3.095 pound; lacivert yün balıkçı yaka kazak, 435 pound; Versace. Optik gözlükler, 80 pound; Carrera.

"Happy Valley'deki rolüm gibi rollerle ilgili asıl zorluk fiziksel ve toplumun zihniyeti." diyor Norton ve ekliyor, "Tommy klinik bir psikopat. Böyle bir karakterle nasıl empati kurabilirsiniz ki? Alex'e geldiğimizde o, hem görünüm olarak hem de kişilik olarak bana benziyor. Bu nedenle kendimi o karakterle özdeşleştirirken yaşadığım sorun daha fazla, hayattaki yolculuğu ve seçimleri üzerine oldu."

"Bu iş çok sebatsız." diyor Norton, ağzında lokma varken konuştuğu için özür dileyerek. "Eğer role kendinizi verip o rolü üzerinize yakıştıramazsanız ve sahnede gerçek hayattaki kişiliğinizi çok fazla yansıtırsanız; kusura bakmayın ama başka türlü ifade edemeyeceğim; kaba tabirle 's.çtınız'. Her şey yarın bitebilir sonuçta."

"Ben şanslıyım açıkçası, evi her aradığımda annem 'Ayakların yere bassın, James.' diyerek kapatıyor telefonu. Burada işim bitince Yorkshire'a geri dönüp köpek dolaştıracağım. Yanlış anlamayın, işimin şatafat ve cazibesini seviyorum ama ben Tom Cruise değilim." diyor Norton, "Peckham'da yaşamayı seviyorum; bisiklet kullanarak her yere gidebilmeyi ve mahalle barında içki içmeyi seviyorum."


Pringle of Scotland; Lacivert yün mont, 950 pound; kaşmir balıkçı yaka kazak 475 pound

Norton'un bu Cruisevari olmayan hayatını aksatma potansiyeli olan bir olay 2016 Yaz'ında gerçekleşmiş. Nereden çıktığı belirli olmayan bir dedikodu sonrası oyuncunun 'James Bond' rolünü oynayacağı konuşulmaya başlanmış. Norton bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu söylüyor.

"Bu iddiaların merkezinde yer almak gerçekten güzeldi fakat hiçbir zaman böyle bir durum söz konusu olmadı." diyor Norton ve ekliyor "İddialar ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra paparazziler peşimden koşmaya ve apartmanımın önünde kamp kurmaya başladı. Bu dönemde apartmanımın dışında kendi halimde bisiklet sürerken bir kişinin fotoğrafımı çektiği bile oldu! Daha da garibi bu fotoğraf Daily Mail'de de 'James North, Bir Yerlere Doğru Bisiklet Sürüyor!' başlığıyla yer aldı. Nereden nereye gittiğimi bile bilmiyorlardı. Gülünç bir olay!"


Dior Homme; Kruvaze palto, 2.300 pound; balıkçı yaka kazak, 980 pound; yün pantolon, 540 pound

"İşimde kendimi geliştirmek ve sahnelerde oyun sergilemeye devam etmek istiyorum." diyor Norton, "Ayrıca, 'McMafia' gösterime girdiğinde kim bilir ne olacak? 'Happy Valley'ye üçüncü sezonu çekmek de istiyorlar; bir parçası olmaktan oldukça mutlu olacağım bir proje. Umarım, doğru ve bir anlam ifade eden işler benimle olur. Ama belki de tam tersi olur ve çocuk partisi düzenleme işine geri dönerim, kim bilir?" Sıkı durun Londra'daki ebeveynler!

McMafia BBC'de Ocak ayında ekranlarda yerini aldı.

BİZE ULAŞIN