Jimmi Simpson: Westworld'ün iyi adamı!

'Westworld'ün iyi adamı Jimmi Simpson'u oldukça yoğun bir yıl bekliyor. HBO'daki rolünü baştan ele alacak; 'Black Mirror've USA Network'ün 'Unsolved'undaki lekeleri kazıyacak. Fakat sanatçı 2018'de giysilerimize biraz desen ve kişilik katmanın insanların hakkımızda konuşmasını sağlamak adına niçin en iyi yol olduğunu göstererek başladı.

Giriş Tarihi: 30.03.2018 16:04

Fotoğraf: Thomas Whiteside
Moda Editörü: Matthew Marden
Derleme: Kaan Sancar

HBO'nun bilim kurgu dizisi 'Westworld'ün ilk sahnelerini hatırlamakta fayda var. Androidlerden oluşan eğlence parkını gördüğümüzde karşımıza çıkan ilk karakterlerden biri parkın ürkek ziyaretçisi William'dı. Sonrasındaysa bu karakter hikâyenin merkezi haline gelmişti. Kişilerin en karanlık fantezilerini gerçekleştirmek için para ödediği bu akıl almaz yerleşkeyi sürekli sorgulayan ve Jimmi Simpson'ın canlandırdığı bu karakter, daha sonra en merak ettiğimiz karakter olmuştu.


Ceket 1.320 dolar, DRIES VAN NOTEN;
gömlek 320 dolar, DRIES VAN NOTEN;
pantolon 245 dolar; THEORY

Aktör şu anda karşımızda oturuyor fakat ikinci sezon hakkında pek bir şey paylaşmaya niyeti yok. Sadece "Her duyduğum şey sonrası 'Aman Tanrım!' diye tepki veriyorum." diyerek heyecanını paylaşıyor.


Takım elbise 1.925 dolar, CANALI;
süveter 670 dolar, MARNI;
gömlek 325 dolar, PAL ZILERI;
kravat 199 dolar, BELVEST;
ayakkabılar 425 dolar, BRUNO MAGLI

Sanatçı için 'Westworld' oldukça önemli bir proje fakat ikinci sezon öncesi yer aldığı farklı projeler de var. Bunlardan ilki USA Network'te yayımlanmaya başlayan Tupac Shakur ve kötü şöhretli B.I.G'in cinayetlerini konu alan 'Unsolved' dizisi. Simpson'ın dizide oynadığı rol Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Dedektif Russell Poole.


Takım elbise 3.400 dolar, süveter ve gömlek 500 dolar; DIOR HOMME.
Ayakkabılar 1.340 dolar; JOHN LOBB.
Çoraplar 40 dolar; PANTHERELLA

Simpson, Poole rolünün şimdiye kadar oynadığı roller arasında en onu en fazla zorlayanlardan biri olduğunu söylüyor. Şimdiye kadar farklı karakterleri canlandırmasına rağmen Simpson, bu karakterin doğasında yer alan 'cinayet vakalarını takıntı haline getirme' olgusuna oldukça hazırlıksız yakalanmış. "Hep bu rolle başarısız olacağımı düşündüm şimdiyse en gurur duyduğum projelerden biri."


Gömlek 995 dolar; DOLCE & GABBANA

Bu, 42 yaşında bir oyuncu için elbette, büyük bir söylem. Evet, evet, Simpson'ın kariyeri neredeyse 20 yıl önce başlamış. Bunlar arasında en fazla ses getiren yapımsa 2012 yılında hayatını baştan aşağı değiştiren iki olayın ardından gerçekleşmiş. Bu olaylardan ilki eşi Yeni Zelandalı aktris Melanie Lynskey'den boşanması; diğeriyse geçirdiği motosiklet kazasıymış. Oyuncu, bu olaylar dizisinden önceki yaşamını şöyle yorumluyor: "Oynadığım roller konusunda bir düzen kurmuştum. Oldukça memnundum. Fakat bunun beni tanımlamasına da izin vermiştim. Bir ahmak rolü oynayıp kiramı ödeyen biri haline gelmiştim. Oyunculuğu önemsenmesi gereken bir iş olarak görmeye ara vermiştim adeta. Sonrasındaysa hayatım ve bu düzen bir anda altüst oldu." Bu olayların ardından oyuncu, oynadığı her rolü için çabalayan biri olmaya başlamış.


Hırka 790 dolar, FENDI;
gömlek 475 dolar, BELVEST;
kravat 230 dolar, WOOYOUNGMI

Simpson, yılın ilerleyen dönemlerinde Andrew Garfield'la birlikte 'It Follows'un da yönetmeni olan David Robert Mitchell'in 'Under the Silver Lake' isimli filminde yer alacak.


Ceket 1.690 dolar, polo yaka tişört 860 dolar, pantolon 790 dolar, loafer'lar 875 dolar; SALVATORE FERRAGAMO

Son olarak şunu da belirtmek gerek: New Jersey'nin kuzeyinde büyüyüp kendini tiyatrolarda geliştiren Simpson, talihi iyi gitse de alçakgönüllüğünü koruyan bir biri. "Kendimi 'Hollywood'da bir astronot' olarak nitelendiriyorum. Gösterişli bir şey yapmak istemiyorum. İnsanların bana hediye kıyafetler göndermesini istemiyorum. Sadece yapmama izin verdikleri bu zanaat için minnettar olmak istiyorum."


Ceket 720 dolar, pantolon 445 dolar, kemer 125 dolar; AMI ALEXANDRE MATTIUSSI.
Kazak 1.260 dolar, gömlek 920 dolar; PRADA

BİZE ULAŞIN