Gianni Versace yeniden gündemde

1997 yılında bir suikasy sonucunda hayatını kaybeden moda tasarımcısı Gianni Versace, şüphesiz kendi ismiyle kurduğu markasıyla moda dünyasında bir efsaneydi. Şimdi bu efsane, bir Amerikan dizisiyle ekrana taşınıyor.

Giriş Tarihi: 23.02.2018 13:10

Yazı: Serhat Şengül

1946 yılında, Güney İtalya'da Reggio Calabria'da dünyaya gelen Gianni Versace, çocukluğunu bu kentte, ağabeyi Santo ve kız kardeşi Donatella ile geçirir. Büyüdüğü kentin antik Yunan mimarisinden oldukça etkilendiği aşikardır. İleride kuracağı kendi moda markasının logosundan tasarımlarına kadar bu etkinin izleri sürülecektir. Latince ve Yunanca'yı lisede öğrenmesiyle bu ilgi devam eder.

Moda konusundaki ilk stajını annesinin dikiş atölyesinde yapar. Gönlünden mimarlık eğitimi almak geçse de, moda tasarımcısı olarak çalışmak için Milano'ya gider. 27 yaşındayken ilk işi, İtalyan marka Byblos'un tasarımcılığı olur. Bir süre markalarda çalıştıktan sonra, 1978'de kendi ismiyle tasarım markasını kurar ve defile yapar. Aynı yıl Milano'daki lüks mağazalar sokağı Via della Spiga'da mağazasını açar. Ünlü isimlerin tercihi olmaya başlamasıyla marka bilinirliği artar.

Versace tasarımları, antik Yunan döneminden ilham alan bol ve renkli desenler, yüksek kalitede kumaşlarla gösterişli parçalardan oluşur ve giyenin hemen fark edilmesini sağlar. Markanın logosu, Yunan mitolojisinde yüzüne bakanı taşa çeviren, yılan saçlı Medusa'dır. İnsanları kendisine âşık etmesiyle bilinir. Versace de insanların markasına âşık olmasını umarak onu logo olarak seçer.

Tarihler 15 Haziran 1997'yi gösterdiğinde Versace Ailesi için asla unutulmayacak bir olay yaşanır. Gianni Versace, bir sabah yürüyüşten dönerken Miami'deki malikanesinin önünde seri katil Andrew Cunanan tarafından öldürülür. Versace, katilin beşinci kurbanıdır. İşin enteresan yanı; katili Cunanan'ın suikastten önce tasarımcıyla yakınlaşması, şirketinde çalışması ve belki de tüm bu zamanlarda kurbanını nasıl öldüreceğini planlamış olmasıdır.

Gianni Versace'nin ölümüyle markanın CEO'su olarak tasarımcının ağabeyi Santo moda dünyasına duyurulurken, kreatif direktörlüğü koltuğuna Donatella Versace geçer.

Tasarımcının hayatı bugünlerde ekrana taşınıyor. American Crime Story, bu sezon Gianni Versace suikastıyla ekranlarda olmaya hazırlanıyor. Siz bu yazıyı okurken dizinin ilk bölümü yayımlanmış olacak. Edgar Ramirez, dizide Gianni Versace'yi canlandırırken Penelope Cruz da Donatella Versace rolüne bürünüyor. Ricky Martin gibi sürpriz isimler de dizi kapsamında yer alıyor. Donatella Versace, markadan onay almadan çevrildiği için, gerçeği yansıtmayacağını düşündüğünü açıklayarak, diziyi izlemeyeceğini söyledi. Sansasyonlarla müsemma olan modaevi tarafından, dizi başladığında daha büyük tepkiler gelmesine hazır mıyız?

2017-2018 SONBAHAR-KIŞ VERSACE KOLEKSİYONU
Donatella Versace kreatif direktörlüğünde hazırlanan Versace 2017-2018 Sonbahar-Kış koleksiyonu adeta çalışan plaza erkeklerini 'Versace-leştirmek' üzerine kurgulanmış. Bu sezonda özellikle takım elbiseler ve dış giyim parçaları, deri aksesuarlarla tamamlanarak şık bir erkek silueti meydana getiriliyor. Takım elbiselerde en dikkat çeken nokta, pantolon paçaları. Ayakkabı ve botları gözler önünde seren yandan yırtmaçla bitirilen pantolonlar, takım elbiselere farklı bir hava katıyor. İnce kravatlarla tamamlanan sivri yaka İtalyan gömlekler takım elbiselerin içine kullanılırken, dış giyim parçalarsa olabildiğine lüks ve centilmen bir görünüm vadediyor.

BİZE ULAŞIN