Dev tasarımcının bütün kariyeri

Bütün tasarımcılara az ya da çok hayranlık duyuyorum, ama bütün yaptıklarını izlediğim tek tasarımcı Dries Van Noten. ‘Desenler Kralı’nın yeni hamlesi, benim gibi sevenlerini mutlu edecek türden: Bir Dries Van Noten kitabı yayımlandı! Lannoo Publishers’ın dünyanın bütün ülkelerine dağıtacağı kitap sınırlı sayıda olacakmış.

Giriş Tarihi: 29.11.2017 16:14 Güncelleme Tarihi: 29.11.2017 16:17

Yazı Özge Dinç

'Kitap' diyorum, ama aslında retrospektif, iki ciltten oluşuyor. Belçikalı tasarımcı, bir kitap çıkarmaya Mart 2017'de 100. koleksiyonunu sunduktan sonra karar vermiş. 100. koleksiyonunu bu kitapla kutlamak ve unutulmaz hale getirmek istemiş.

Kitabın içeriğinde yaklaşık iki bin fotoğrafla tasarımcının bu zamanki bütün koleksiyonları (İlk ciltte 1-50, ikincide 50-100. koleksiyonlar olmak üzere), defileler, sahne arkasından anlar, tasarımcının koleksiyonlarını seçmek için seçtiği alışılmadık mekânlar yer alıyor. Bahsedilmeye değer detaylardan biri de, kadın koleksiyonlarını Susannah Frankel'ın, erkek koleksiyonlarını ise Tim Blanks'in yazması. Susannah Frankel, İngiliz bir gazeteci; dev moda dergilerinde yazmış, hatta modayla ilgili kitaplar kaleme almış.(Hatta Alexander McQueen'in de kariyerinin başından sonuna çok yakın arkadaşı olması dolayısıyla onunla ilgili en iyi yazıları yazmıştı.) Tim Blanks ise 'moda dünyasının 500 etkili isminden biri' kabul edilen bir moda yazarı. 1989'da moda yazmaya başlamış; 'The Business Fashion' dijital yayınının yayın yönetmenliğini yapmış, Vogue, The Financial Times gibi önemli dergilerde yer almış, hatta moda hakkında bir TV programı yapmış bir gazeteci. Blanks, Raf Simons'ta bahsettiğimiz CFDA Ödülleri'nde 'Medya Ödülü' de almıştı.

Yani bu kitapta bizi bir tasarımcının bütün koleksiyonlarını bir arada görme şansı yanında işin uzmanının yazdığı iyi metinleri de bulabileceğiz.

BİZE ULAŞIN